Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μύλος ο αγώνας – Τα ΜΑΤ στο γήπεδο, διακοπή και πρωτάθλημα στον Πειραιά

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μύλος ο αγώνας – Τα ΜΑΤ στο γήπεδο, διακοπή και πρωτάθλημα στον Πειραιά

Πρωταθλητές είναι από χθες οι Πειραιώτες, καθώς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στα… χαρτιά μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο ΟΑΚΑ, όπου διεξήχθη ο τέταρτος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Το γήπεδο θύμιζε κάτι από εμπόλεμη ζώνη, με την οριστική διακοπή του παιχνιδιού να αποφασίζεται στις 23:40, έπειτα από καταστροφές και άρνηση μίας μερίδας οπαδών να εκκενώσουν το γήπεδο. Προηγουμένως, είχε προηγηθεί ρίψη αντικειμένων προς την εξέδρα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η ομάδα από το παρκέ.

Μάλιστα, στο γήπεδο μπήκαν και τα ΜΑΤ  

Έτσι, το παιχνίδι πέρασε στον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγούνταν πριν από την οριστική διακοπή του αγώνα με 63 – 35.

Η ομάδα του Ολυμπιακού άρχισε τους πανηγυρισμούς από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μιας και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το Πρωτάθλημα. Τα «γλέντια» συνεχίστηκαν και στο ΣΕΦ, όπου εκατοντάδες φίλαθλοι τούς υποδέχτηκαν με συνθήματα και καπνογόνα. 
Θα ακολουθήσει φιέστα για την την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος το Σάββατο (17/6) στο ΣΕΦ. 

Το χρονικό της έντασης στο ΟΑΚΑ
Μόλις στα 2:46 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου στο Game 4 και με τον Ολυμπιακό να προηγείται του Παναθηναϊκού με 28 πόντους (35-63), διεκόπη η αναμέτρηση με απόφαση των διαιτητών.

Τα καπνογόνα που άναψαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τους «ερυθρόλευκους» να αποχωρούν για τα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, υπήρξε ρίψη αντικειμένων προς τους πάγκους του Ολυμπιακού, όπως μπουκάλια. Οι παίκτες του «Τριφυλλιού» παραμένουν στο παρκέ ενώ λίγο αργότερα ζητήθηκε από τους διαιτητές η εκκένωση του γηπέδου ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Κατά την αποχώρηση του κόσμου, μερίδα οπαδών προχώρησε σε υλικές ζημιές, σπάζοντας και εκτοξεύοντας καθίσματα, ενώ άναψε κροτίδες και πυροσβεστήρες, εξέλιξη που οδήγησε και τους παίκτες του «τριφυλλιού» στα αποδυτήρια. Στις 23:40, με το τραπέζι της γραμματείας σπασμένο και περίπου 100 οπαδούς του Παναθηναϊκού να αρνούνται να αποχωρήσουν, η διαιτητική τριάδα αποφάσισε την οριστική διακοπή.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα