Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: Η ώρα και τα κανάλια μετάδοσης του τελικού του Champions League 2023

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: Η ώρα και τα κανάλια μετάδοσης του τελικού του Champions League 2023

Το βλέμμα του ποδοσφαιρόφιλου κοινού στρέφεται απόψε (10/06) στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του UEFA Champions League 2023 ανάμεσα στην αγγλική Μάντσεστερ Σίτι και στην ιταλική Ίντερ.

Οι διαιτητές, η ώρα και τα κανάλια της μετάδοσης
Διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και στην Ίντερ έχει ορισθεί ο Σιμόν Μαρτσίνιακ από την Πολωνία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ίστβαν Κόβατς από τη Ρουμανία και στο VAR θα βρίσκεται ο Πολωνός Τόμας Βιατκόβσκι, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Μπάρτος Φρανκόβσκι και τον Γερμανό Μάρκο Φριτς. Η σέντρα του τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης θα γίνει στις 22:00. Ο μεγάλος τελικός θα μεταδοθεί τόσο από το COSMOTE SPORT 1 HD και το COSMOTE SPORT 4K όσο και από το MEGA.

Η πορεία της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι τον τελικό
Αν και η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε εύκολα τη θέση της στη νοκ άουτ φάση του UEFA Champions League για δέκατη διαδοχική σεζόν, αλλά δεν ήταν όλα απλά για το αστραφτερό σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα. Έτσι, η αγγλική ομάδα χρειάστηκε μία θεαματική νίκη χάρη στον Έρλινγκ Χάαλαντ για να ολοκληρώσει την ανατροπή απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Σεπτέμβριο, πριν παίξει για πάνω από μία ώρα με δέκα παίκτες κόντρα στην Κοπεγχάγη, σε ένα ματς που έληξε χωρίς τέρματα (0-0).

Έπειτα από μια ήσυχη εμφάνιση στον πρώτο αγώνα για τους «16» απέναντι στη Λειψία, ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε πέντε γκολ – που αποτελούν ρεκόρ – στη ρεβάνς, προτού προσθέσει άλλα δύο στο ενεργητικό του σε έναν εμφατικό θρίαμβο κατά την προημιτελική φάση κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Πάντως, σύμφωνα με την UEFA, στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ίσως το ίδιο εντυπωσιακή, καθώς απέκλεισε με 5-1 στο σύνολο την κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης.

Βέβαια, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με στόχο το παρθενικό ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και το κάνει... με φόρα για το τρεμπλ, έχοντας πανηγυρίσει τις προηγούμενες εβδομάδες τόσο την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματός της όσο και του Κυπέλλου Αγγλίας.

 

 

Η πορεία της Ίντερ μέχρι τον τελικό
Τα κατάφερε η Ίντερ και προκρίθηκε από έναν ισχυρό όμιλο που περιλάμβανε την Μπάγερν Μονάχου και την Μπαρτσελόνα και τώρα έφτασε στον τελικό αφού απέκλεισε την Πόρτο, την Μπενφίκα και τη Μίλαν. Οι «Νερατζούρι» έχουν πραγματοποιήσει σταθερές εμφανίσεις στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του UEFA Champions League. Μάλιστα, κατά την ημιτελική φάση, η Ίντερ άξιζε και με το παραπάνω τη νίκη με 3-0 (στο σύνολο) επί της Μίλαν, δηλαδή επί της αντιπάλου της στην πόλη του Μιλάνου.

 
Επισημαίνεται ότι η Ίντερ του Σιμόνε Ιντσάγκι, η οποία χάρη στη σημαντική της βελτίωση στο δεύτερο μισό της σεζόν, έκανε την έκπληξη και έφτασε σε τελικό του UEFA Champions League για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν και το κατέκτησε, έχοντας για προπονητή της τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα