Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο Τζιανλούκα Βιάλι

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο Τζιανλούκα Βιάλι

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό. Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο Τζιανλούκα Βιάλι.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα έγινε γνωστό ότι ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός έδινε ξανά τη σκληρότερη μάχη. «Αντίπαλός» του ο καρκίνος στο πάγκρεας, με τον οποίο ζούσε εδώ και πέντε χρόνια. Ο Βιάλι τον χαρακτήρισε ως «ανεπιθύμητο επισκέπτη», «έναν ταξιδιωτικό σύντροφο που ευχαρίστως θα είχα αποφύγει».

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και η 87χρονη μητέρα του, Μαρία Τερέζα είχε ταξιδέψει από την Κρεμόνα στο Λονδίνο όπου ο Βιάλι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Πολλά ήταν τα μηνύματα αλληλεγγύης που είχε δεχτεί όλο αυτό το διάστημα από πολλούς πρώην συμπαίκτες του (Ραβανέλι και Καμπρίνι), παίκτες που είχε καθοδηγήσει κατά τη διάρκεια της προπονητικής καριέρας του (Τέρι) και διάσημες προσωπικότητες από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Και φυσικά, από τον «δίδυμό» του, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την σύζυγό του Βιάλι, Κάθριν Γουάιτ Κούπερ, με την οποία ο Τζιανλούκα έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Ολίβια και τη Σοφία.

Ο Τζιανλούκα Βιάλι ήταν μέλος της θρυλικής Σαμπντόρια που θριάμβευσε τόσο στην Ιταλία όσο και την Ευρώπη κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, κατακτώντας τη Serie A, το 1990-1991, μεταξύ άλλων διακρίσεων.

Στην καριέρα του, είχε μετρήσει 59 συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας, ενώ είχε πανηγυρίσει πρωταθλήματα με τη Σαμπντόρια και τη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός Ιταλίας, αγωνίστηκε στην Τσέλσι, στην οποία διετέλεσε και προπονητής, όπως και στη Γουότφορντ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα