Πώς να χωρέσεις τον Πελέ σε λίγα λεπτά; Χωράει το ποδόσφαιρο σε λίγα λόγια;

Πώς να χωρέσεις τον Πελέ σε λίγα λεπτά; Χωράει το ποδόσφαιρο σε λίγα λόγια;

Ο τεράστιος μύθος της Βραζιλίας που «απογείωσε» το ποδόσφαιρο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών
Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας στις 3.27 μ.μ ώρα Βραζιλίας, στο νοσοκομείο Αλμπερτ Αϊνστάιν στο οποίο εισήχθη πριν ακριβώς έναν μήνα με αναπνευστικά προβλήματα και πρήξιμο σε όλο του το κορμί.

Ο 82χρονος θρύλος της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και της Σάντος, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊντσάιν του Σάο Πάολο, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του.

Οι Βραζιλιάνοι και όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο θρηνούν τον θάνατο του ανθρώπου που μετατόπισε τα σύνορα της δημοτικότητας του αθλήματος. Του ποδοσφαιριστή που άπλωσε τη φήμη του σε κάθε γωνιά του κόσμου, που έκανε διάσημη τη χώρα του και το jogo bonito και ανάγκασε με ένα δερμάτινο τόπι να υποκλιθούν ενώπιων του πρόεδροι και βασιλείς.

Όπως κάθε μεγάλος του αθλητισμού, ο Πελέ γεννήθηκε μέσα σε πάμφτωχη οικογένεια τις 23 Οκτωβρίου 1940. Το όνομά του Εντσον ήταν εμπνευσμένο από τον διάσημο εφευρέτη Τόμας Εντισον.

Οι συμμαθητές του όμως για να τον πειράξουν τον φώναζαν Πελέ γιατί δεν μπορούσε να πει σωστά το όνομα του αγαπημένου του τερματοφύλακα «Μπιλέ».

Στα ύστερα χρόνια ένας θεολόγος του αποκάλυψε πως «Πελέ» στα εβραϊκά σημαίνει «θαύμα». Και ο Βραζιλιάνος άρχισε να κάνει συνειρμούς για την πορεία της ζωής του.

Δεν είχε συμπληρώσει ακόμα τα 16 του όταν ένας προπονητής που τον συμπαθούσε τον πρότεινε στη Σάντος. Τα όσα ακολούθησαν έμοιαζαν με προεκτυπωμένο μύθο. Στα 17 του πήρε τη Βραζιλία στις πλάτες του και την οδήγησε στον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στα γήπεδα της Σουηδίας, το 1958.

Με τον καιρό έμαθε να πουλά στις υψηλότερες τιμές ό,τι είχε σχέση με το όνομά του, κλείνοντας πολλές κερδοφόρες εμπορικές συμφωνίες.

Και πως να χωρέσεις τον Πελέ σε λίγα λεπτά; Χωράει το ποδόσφαιρο σε λίγα λόγια;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα