Η αποτυχία της Βραζιλίας στο παγκόσμιο Kύπελλο οδηγεί σε εξελίξεις

Η αποτυχία της Βραζιλίας στο παγκόσμιο Kύπελλο οδηγεί σε εξελίξεις

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στο παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Κατάρ. Η τελευταία φορά που η Βραζιλία κατάφερε να φτάσει έως την κατάκτηση του τίτλου ήταν το μακρινό πλέον 2002, όταν είχε κερδίσει τη Γερμανία στον τελικό, κατακτώντας το 5ο παγκόσμιο κύπελλο στην τροπαιοθήκη της.

Ο αποκλεισμός από την Κροατία
Πολύς κόσμος είχε πειστεί από την απόδοση της Βραζιλίας στα πρώτα παιχνίδια, όμως η ήττα από το Καμερούν έκρουσε ένα προειδοποιητικό καμπανάκι. Η Βραζιλία ήταν το φαβορί από την αρχή και γι’ αυτό πολλοί διάλεξαν να στοιχηματίσουν υπέρ της στο πάμε στοίχημα παγκόσμιο κύπελλο κουπόνι τους, ώστε να κερδίσει τη διοργάνωση. Όπως φαίνεται όμως, η Βραζιλία τελικά βγήκε από τη διοργάνωση πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν.

Η Κροατία βέβαια έπαιξε πολύ τακτικά και δεν είναι έκπληξη η πορεία της σε αυτή τη διοργάνωση, όπου έφτασε έως τα ημιτελικά. Είναι κάτι το οποίο έχει επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια Κύπελλα και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ό,τι επαναλαμβάνεται συνέχεια, παύει πλέον να είναι τυχαίο. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος και όχι μόνο οι Βραζιλιάνοι, είχαν μεγάλες προσδοκίες για αυτή την ομάδα και ο αποκλεισμός έπεσε σίγουρα λίγο βαρύς.

Αντικατάσταση προπονητή
Ο πρώτος ο οποίος αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο προπονητής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μικρό το κακό για τον ίδιο, καθώς είχε ανακοινωθεί ήδη από το Φεβρουάριο πως ο Λεονάρντο Μπάκι ή Τίτε όπως είναι γνωστός στις Βραζιλία, δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της «σελεσάο» μετά από το παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Νοέμβριο, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας είχε αναφέρει πως προσπαθούσε να πείσει τον Τίτε να παραμείνει στον πάγκο, εφόσον η Βραζιλία κατακτούσε τον παγκόσμιο τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, ένας νέος προπονητής είναι πλέον απαραίτητος για την εθνική Βραζιλίας. Στο εσωτερικό της χώρας έχει υποστεί πλέον δριμύτατη κριτική από την οποία δεν έχει ξεφύγει ο γιος του και ο βοηθός προπονητή, οι οποίοι αποτέλεσαν δικές του επιλογές συνεργατών στον πάγκο του αντιπροσωπευτικούς συγκροτήματος  της χώρας.

Οι υποψήφιοι προπονητές της εθνικής Βραζιλίας είναι πλέον οι Αμπέλ Φερέιρα (Παλμέιρας), Φερνάντο Ντινίζ (Φλουμινένσε), Μάνο Μενέζες (Ιντερνασιονάλ) και Ντοριβάλ Τζούνιορ (χωρίς ομάδα). Δεν αποκλείεται, βέβαια, να υπάρξει και κάποια άλλη έκπληξη.



Αλλαγές στα αποδυτήρια της Βραζιλίας
Αβέβαιο παραμένει το μέλλον βετεράνων παικτών της εθνικής Βραζιλίας, όπως ο Τιάγκο Σίλβα και ο Ντάνι Άλβες. Ο τελευταίος ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, χωρίς όμως να αποκλείεται η συμμετοχή του στο πρόσεχες Κόπα Αμέρικα. Από την πλευρά του, ο Ντάνι Άλβες δεν έχει ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει να σταματήσει ή όχι. Ερωτώμενος σχετικά με τη συνέχεια ανέφερε πως το μέλλον του είναι «να υποφέρει», με όποια ερμηνεία μπορεί να δώσει κανείς σε αυτή την απάντηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί το μεγάλο αστέρι της εθνικής Βραζιλίας, ο Νεϊμάρ Τζούνιορ. Υπάρχουν σκέψεις να αποχωρήσει από την εθνική Βραζιλίας. Ο ίδιος πάντως απάντησε πως δεν θέλει αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε βιαστικές αποφάσεις.

Νέος πρόεδρος στην ομοσπονδία της χώρας
Πέρα από τον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας είχαμε όμως πρόσφατα και αλλαγή στην ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Ο Ερνάλντο Ροντρίγκεζ είναι ο νέος πρόεδρος, ο οποίος αναμένεται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την εθνική. Μία από τις πρώτες κινήσεις του αναμένεται να είναι η άφιξη του Αντρές Σάντσες, ο οποίος θα κληθεί να αντικαταστήσει το Ζουνίνιο Παουλίστα ως συντονιστής της εθνικής Βραζιλίας. Ο νέος κάτοχος αυτής της θέσης θα είναι, επίσης, αυτός που θα αποφασίσει για το νέο προπονητή της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έχει δηλώσει, πάντως, πως δεν έχει κάποια προκατάληψη όσον αφορά την εθνικότητα του προπονητή, αλλά και αυτή του συντονιστή της εθνικής ομάδας. Τόνισε πως οι προϋποθέσεις που βάζει για τις θέσεις αυτές είναι η ατομική ικανότητα και η δίψα για επιτυχία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα