Αυστραλία - Δανία 1-0: Στους δεκαέξι του Μουντιάλ τα Καγκουρό

Αυστραλία - Δανία 1-0: Στους δεκαέξι του Μουντιάλ τα Καγκουρό

Η Αυστραλία έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 1-0 επί της Δανίας και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ 2022. Έκλεψαν τη νίκη τα "καγκουρό" σκοράροντας στο 60ο λεπτό με τον Λέκι και κρατώντας το 1-0 ως το τέλος. Έτσι, η Αυστραλία συνεχίζει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Δανοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο επιθετικά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους Αυστραλούς, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι αμυντικά και δεν αντιμετώπισαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα μπορούσε να προκύψει τέτοιο στο 11′, όταν ο Γένσεν πάτησε περιοχή από δεξιά και σούταρε αλλά ο Ράιαν απέκρουσε, ενώ αυτό του Σκοβ Όλσεν στο 14′ έφυγε ψηλά άουτ.

Σε αυτές τις προσπάθειες των Σκανδιναβών, η Αυστραλία απάντησε με ένα σουτ του ΜακΓκρι στο 22′ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σμάιχελ, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο και στη συνέχεια το προβάδισμα, χωρίς όμως καμία εκ των δύο να καταφέρει κάτι σημαντικό στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, όμως, το σκηνικό άλλαξε… Η Αυστραλία μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 48′ με το άστοχο πλασέ του Ιρβάν στην κίνηση μετά το γύρισμα από αριστερά, για να έρθει τελικά το γκολ στο 60′ από τον Λέκι, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραία κίνηση και πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τα «καγκουρό» είχαν, πλέον, σκορ πρόκρισης και η Δανία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, με τον διαιτητή να καταλογίζει αρχικά πέναλτι υπέρ της στο 73′ για μαρκάρισμα στον Ντόλμπεργκ, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ και το VAR τον δικαίωσε, οπότε η απόφαση για πέναλτι ακυρώθηκε. Και από τη στιγμή που οι Δανοί δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στην ισοφάριση, οι Αυστραλοί για 2η φορά στην ιστορία τους πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ!

Aυστραλία: Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89′ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουϊν (46′ Μπάκους), ΜακΓκρι (74′ Ράιτ), Ντιουκ (82′ ΜακΛάρεν).

Δανία: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46′ Μπα), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μέλε (69′ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Γένσεν (59′ Ντάμσγκααρντ), Σκόβ Όλσεν, Λίντστρεμ, Έρικσεν, Μπρεϊθγουέιτ (59′ Ντόλμπεργκ).

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα