Μουντιάλ 2022: Μποϊκοτάζ στο τουρνουά από 7 Γαλλικές πόλεις

Μουντιάλ 2022: Μποϊκοτάζ στο τουρνουά από 7 Γαλλικές πόλεις

Μετά από τις δηλώσεις πολλών παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που τόνισαν ότι δεν θα παρακολουθήσουν το επερχόμενο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, μερικές πόλεις τις Γαλλίας πήραν την πρωτοβουλία να συμμετάσχουν και αυτές με τον τρόπο τους στο μποϊκοτάζ που γίνεται στο τουρνουά της FIFA.

Αναλυτικότερα επτά πόλεις αποφάσισαν ότι δεν θα μεταδώσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε γιγαντοοθόνες, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ.

Mεταξύ των πόλεων είναι και το Παρίσι, γεγονός που σημαίνει ότι οι… γνωστές συγκεντρώσεις φιλάθλων σε κεντρικά σημεία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες δεν θα γίνουν αυτό τον χειμώνα.

Έτσι, ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Πιέρ Ραμπαντάν, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) είπε: «Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης των αγώνων για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από κοινωνικής πλευράς, ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι γίνεται τον Δεκέμβριο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχουν κατασκευαστεί αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να αμφισβητηθούν».

Εκτός όμως από την «πόλη του Φωτός» και η Λιλ είναι από τις αυτές που ανακοίνωσε την απόφασή της να μην υπάρχουν γιγαντοοθόνες και ζώνες φιλάθλων, με το Στρασβούργο, το Ροντέζ, η Ρεμς και το Μπορντό να ακολουθούν.

Αντίστοιχα, σε ανακοίνωση από εξέδωσε η πόλη της Μασσαλίας τόνισε ότι: «Δεσμευμένοι στις αξίες της αλληλεγγύης στον αθλητισμό και της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου τόπου, δεν μπορούμε να συμβάλουμε στην προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, το οποίο έχει προκαλέσει ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή».

Αντίθετος με το Μουντιάλ 2022 ο Ερίκ Καντονά
O παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε λόγο για «ανθρώπινη φρίκη» καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια κατασκευής των γηπέδων, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους προκειμένου η χώρα να υποδεχθεί την διοργάνωση.

«Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι αυτού του Μουντιάλ», είναι η ατάκα του Καντονά που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον ίδιο να είναι ξεκάθαρος λέγοντας «Στη ζωή, υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο».

Πολλές φορές ο Γάλλος άσσος είχε χαρακτηριστεί ως «φιλόσοφος» του ποδοσφαίρου, καθώς είχε μια διαφορετική οπτική σε σχέση με τους άλλους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό και έγινε αγαπητός παγκοσμίως. Οι αποφάσεις που πήρε στην καριέρα του αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε τις καταστάσεις ήταν μοναδικός, και όπως φαίνεται συνεχίζει να είναι…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα