Σύρος: Ράλλυ Νήσων - Απόβαση ιστορικών οχημάτων στην αρχόντισα των Κυκλαδων

Σύρος: Ράλλυ Νήσων - Απόβαση ιστορικών οχημάτων στην αρχόντισα των Κυκλαδων

Κάτι ωραίο έρχεται στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ένα μοναδικό δρώμενο, ένα ράλλυ που έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις.

Οι δρόμοι θα γεμίσουν με ιστορικά αυτοκίνητα σε ένα αγώνα Ραλλυ Νήσων.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων, Σ.Ι.Σ.Α, δεν επέλεξε τυχαία τη κοσμοπολίτικη Σύρο με τη πλούσια ιστορία και τα μοναδικά αξιοθέατα, την εκπληκτική αρχιτεκτονική, αλλά και το σύγχρονο τρόπο ζωής, το νησί με τα αρχοντικά αλλά και   τις μοναδικές αντιθέσεις , τα ορθόδοξα και καθολικά στοιχεία, ένα βραχώδες νησί που έχει να δείξει και να διδάξει πολιτισμό για να διεξάγει το Ράλλυ Νήσων με κλασικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών & επιλεγμένα yountimer 20-29 ετών.

Ράλλυ Σύρου - 20-22 Μαίου 2022
Το Ράλλυ Σύρου έρχεται να συνεχίσει την παράδοση των Ράλλυ Νήσων του ΣΙΣΑ των
προηγούμενων δεκαετιών. Η νοσταλγία θα συνδιαστεί με σύγχρονη οργάνωση & δορυφορική
χρονομέτρηση ευελπιστώντας σε ένα θεαματικό αποτέλεσμα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο
Δήμος Σύρου Ερμούπολης είναι υποστηρικτές της εκδήλωσης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών & επιλεγμένα yountimer 20-
29 ετών, που θα διαγωνισθούν στην αρχόντισα των Κυκλάδων. Οι κατηγορίες είναι τρείς, η
απαιτητική Regularity, η χαλαρή Touring Trophy & η νεοσύστατη Classique. Στην κατηγορία
Classique συμμετέχουν μόνο μοντέλα τα οποία κατασκευάζονταν έως 31/12/1980. Τα αυτοκίνητα
αυτά δεν πρέπει να έχουν σημαντικές μετατροπές και υπάρχει περιορισμός στη χρήση
πρόσθετων οργάνων μέτρησης απόστασης. Ο ΣΙΣΑ επίσης προσκαλεί 5 τοπικά πληρώματα της
Σύρου να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν!
Η μετάβαση των πληρωμάτων θα γίνει Παρασκευή 20/5 πρωί και το απόγευμα θα
πραγματοποιηθεί ο τεχνικός & διοικητικός έλεγχος μπροστά από το Δημαρχείο Ερμούπολης και η
υποδοχή των αγωνιζομένων.
Το Σάββατο 21/5 στις 1μμ θα δοθεί η εκκίνηση και τα αστραφτερά κλασσικά αυτοκίνητα
ανάμεικτα με εντυπωσιακά ιστορικά αγωνιστικά θα διατρέξουν τις όμορφες διαδρομές του
νησιού. Ερμούπολη, Επισκοπιό, Κίνι, Δανακός, Ντε λα Γκράτσια, Κόμιτο, Βάρη, Σαν Μιχάλη,
Λαζαρέτα, Μάνα & Γαλησσάς είναι μερικά από τα μέρη που θα περάσει το Ράλλυ Σύρου.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η δεξίωση απονομής επάθλων και μετά οι συμμετέχοντες θα
είναι ελεύθεροι να διασκεδάσουν στο νησί.
Η Κυριακή είναι ελεύθερη μέρα, όπως αρμόζει σε μία τέτοια εκδήλωση και η επιστροφή θα
πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι ή όπως επιθυμεί το κάθε πλήρωμα.
Ο ΣΙΣΑ προσκαλεί τα μέλη του, τους φίλους του και όλους τους λάτρεις του ιστορικού
αυτοκινήτου να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν σε αυτήν τη μοναδική εκδήλωση. 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΑΛΛΥ ΣΥΡΟΥ 2022

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΡΑΛΛΥ ΣΥΡΟΥ 2022 (doc)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΡΑΛΛΥ ΣΥΡΟΥ 2022 (pdf)

BULLETIN No1 ΡΑΛΛΥ ΣΥΡΟΥ 2022

 Ποιος είναι ο Σ.Ι.Σ.Α

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α), δημιουργήθηκε το 1992, από μία ομάδα νέων, δραστήριων και ρομαντικών ανθρώπων με κοινή αγάπη το κλασσικό αυτοκίνητο και την διοργάνωση δυναμικών εκδηλώσεων.
 Ο Σκοπός μας
είναι η γνωριμία και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των ιδιοκτητών ιστορικών αυτοκινήτων, η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την ιστορία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων αυτών καθώς, η προώθηση της ιδέας της σωστής διατήρησης και αποκατάστασης τους και συμμετοχή σε αγώνες που αναδεικνύουν την ιστορία αυτών των αυτοκινήτων.
 
 Σήμερα η λέσχη μας αριθμεί πάνω από 700 μέλη, τα οποία είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να καλωσορίσει στα γραφεία της, στη Λ.Βουλιαγμένης 258 & Αντιόπης 2 στην Αθήνα.

Όλα τα μέλη της λέσχης είναι κάτοχοι ενός τουλάχιστον κλασσικού σπορ αυτοκινήτου η ενός youngtimer.

Δυναμικό το παρόν 

Ο ΣΙΣΑ αμέσως μετά την ίδρυση του ταρακούνησε τα νερά στις εκδηλώσεις με παλαιά αυτοκίνητα, εισάγωντας δυναμικούς αγώνες ακριβείας.
 To 1994 ξεκινήσαμε με τον Γύρο Αττικής και το Ράλλυ Νήσων

Ο Γύρος Αττικής άλλαξε τα δεδομένα στους μονοήμερους αγώνες και διεξάγεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή απο το 1994.
 
 Το 1998 φέραμε την επανάσταση με το 24 Ώρες Ελλάδα

Το 24 Ώρες Ελλάδα ανέτρεψε τα στερότυπα των «ράλλυ αντίκα» και καθιερώθηκε σαν ένα απο τα πιο cult endurance regularity rally της Ευρώπης.

Το 24 Ώρες Ελλάδα διεξάγεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή απο το 1998.
 
 Το 1999 αναβιώσαμε θρύλους με το Classic Acropolis

Ο πρωτοπόρος ΣΙΣΑ αναβίωσε τον θρύλο διοργανώνοντας το Classic Acropolis απο το 1999 έως το 2004.

Ο θρύλος διατηρείται κάθε χρόνο ζωντανός με το Κλασσικό Ράλλυ απο το 2010 έως σήμερα.
 
 Ανατρέψαμε τα στερεότυπα με το ΣΙΣΑ Grand Prix & το 24 Lap

To Grand Prix του ΣΙΣΑ είναι μια Ghymkhana για γερά χέρια και έχει διοργανωθεί στην Λουμπάρδα, στα Καλύβια & έγραψε ιστορία στο Beach Volley στην Καλλιθέα. Σαν 24 Lap άφησε εποχή στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία στην Βάρκιζα.
 
 Τολμήσαμε και φέραμε στην Αθήνα την εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ Μοντε Καρλο

Το Ιστορικό Ράλλυ Μοντε Καρλο είναι το ιερό δισκοπότηρο των αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων.  Μέλη του ΣΙΣΑ τρέχουν σε αυτόν το σπουδαίο αγώνα απο το 1998. Ο θρίαμβος ήρθε το 2018 με τους Γ. Δελαπόρτα & Σ. Μουστάκα που κατέκτησαν τη νίκη στην κατηγορία τους και την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Το 2019 ο ΣΙΣΑ αναβιώσε μετά απο 44 χρόνια την παράδοση εκκινήσεων του Ράλλυ Μοντε Κάρλο που κρατούσε απο το 1927 έως το 1975. Το 2020 ο ΣΙΣΑ διοργάνωσε εκ μέρους του Automobile Club de Monaco για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκκίνηση για το Ιστορικό Ράλλυ Μοντε Καρλο απο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
 
 Συνεχίζουμε με δυναμικούς αγώνες

Ο ΣΙΣΑ ήταν η πρώτη λέσχη που διοργάνωσε Rally Sprint Regularity. Με την υποστήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναβιώσαμε την Ανάβαση Βούλας, που έμεινε στην ιστορία σαν «Κρεμασμένος Λαγός».

Σύρος η αρχόντισσα των Κυκλάδων 

Η Σύρος είναι ένα νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσα της Σύρου είναι η Ερμούπολη, που είναι και πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων καθώς και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 1826, όταν εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες και νησιώτες πρόσφυγες από τα Ψαρά, τη Χίο, την Κάσο, την Κρήτη και τη Μικρά Ασία (Σμύρνη και Αϊβαλί). Υπήρξε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους.

Το όνομα Σύρος προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους του νησιού, τους Φοίνικες. Προέρχεται από τη λέξη «Σουρ» ή «Οσούρα» που σήμαινε «βραχώδης» στα αρχαία Φοινικικά. Ο Όμηρος την αναφέρει στην Οδύσσεια ως «Συρίη», ενώ τον 17ο αιώνα αναφέρεται και ως το νησί του Πάπα: «L’isola del Papa», λόγω του καθολικού δόγματος των κατοίκων της.

Αξιοθέατα και δραστηριότητες στη Σύρο
Η Σύρος είναι ένα νησί με μακρά και πλούσια ιστορία. Κατοικείται από την προϊστορική εποχή και κατά τους νεότερους χρόνους υπήρξε βιομηχανικό, ναυτιλιακό και πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, το νησί είναι γεμάτο μνημεία και αξιοθέατα και προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες.

Τι πρέπει να δείτε 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ερμούπολης: Ένα από τα παλαιότερα μουσεία του ελλαδικού χώρου, διαθέτει εντυπωσιακά ευρήματα από την προϊστορική μέχρι και τη βυζαντινή περίοδο. Επισκέψου το και γνώρισε την ιστορία του νησιού!

Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης: Ιδρύθηκε το 2000 και στεγάζεται σε 4 βιομηχανικά κτίρια του 19ου αι. Ταξίδεψε σε άλλες εποχές και ανακάλυψε την καθημερινότητα των κατοίκων κατά τη χρυσή βιομηχανική εποχή της Σύρου!
Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη: Φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου ρεμπέτη φωτίζουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και της τέχνης του. Στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο διώροφο σπίτι στην Άνω Σύρο.

Μαυσωλείο: Το κοιμητήριο του νησιού είναι γεμάτο περίτεχνα, επιβλητικά μαυσωλεία και επιτύμβιες πλάκες, που προδίδουν την εντυπωσιακή πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη που είχε γνωρίσει η Σύρος.

Αρχαιολογικός Χώρος Καστρί: Προϊστορικός οικισμός της πρωτοκυκλαδικής περιόδου. Σώζεται μεγάλο νεκροταφείο και εντυπωσιακά ευρήματα, όπως αγγεία, κοσμήματα, εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης. Μονοπάτι συνδέει το σημείο με την αρχαία Ακρόπολη Χαλανδριανής, εξίσου σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. Ακολούθησε το μονοπάτι και κάνε ένα ταξίδι στον χρόνο!

Θέατρο Απόλλων: Σχεδιασμένο από Ιταλό αρχιτέκτονα στο πρότυπο της Σκάλας του Μιλάνου, αποτελεί ένα κτίριο απαράμιλλης ομορφιάς. Χτίστηκε το 1864 και είναι ένα αληθινό αρχιτεκτονικό στολίδι της Ερμούπολης. Το θέατρο λειτουργεί κανονικά και μπορείς να το επισκεφτείς για να θαυμάσεις το χώρο ή να παρακολουθήσεις και παράσταση.

Πλατεία Μιαούλη: Η μεγαλοπρεπής πλατεία στην καρδιά της Ερμούπολης θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές με την υπέροχη αρχιτεκτονική των κτιρίων που χρονολογούνται στον 19ο αι. Είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για κατοίκους και επισκέπτες και μία ιδανική επιλογή για βόλτα και καφέ.

Δημαρχείο Ερμούπολης: Το κτίριο του 19ου αι. δεσπόζει στην πλατεία Ερμούπολης. Από τα μεγαλύτερα δημαρχεία της Ελλάδας, θα σε εντυπωσιάσει με τη μεγαλοπρεπή σκάλα στην είσοδό του και την επιβλητική και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, που είναι εμπνευσμένη από τρεις διαφορετικούς ρυθμούς.

Πεζοπορία στην Απάνω Μεριά: Πρόκειται για το βόρειο τμήμα του νησιού, όπου κυριαρχεί το άγριο ορεινό τοπίο και η ηρεμία. Θέα που κόβει την ανάσα, αγροτόσπιτα, γραφικοί οικισμοί, απόμερες παραλίες και μαγευτική φύση συνθέτουν το αξέχαστο σκηνικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα