Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά ο πρώην γκολκίπερ της Καρπάτι, Βιτάλι Σαπίλο

Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά ο πρώην γκολκίπερ της Καρπάτι, Βιτάλι Σαπίλο

Νεκρός από ρωσικά πυρά έπεσε το βράδυ της Παρασκευής (25/2) κοντά στο Κίεβο ο πρώην τερματοφύλακας της Καρπάτι Λβιβ, Βιτάλι Σαπίλο. Ο 21χρονος ήταν διοικητής άρματος μάχης και βρισκόταν σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ο νεαρός άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία στις ακαδημίες της Καρπάτι. Αγωνίστηκε κυρίως στη δεύτερη ομάδα και μέχρι πρόσφατα είχε όνειρο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Αθλητές και πρώην αθλητές στο μέτωπο
 Αρκετοί αθλητές και πρώην αθλητές μάχονται στο ουκρανικό μέτωπο. Ο Όλεγκ Λούζνι αφήνει στην άκρη την προπονητική του καριέρα και πιάνει τα όπλα. Ο Ουκρανός άλλοτε αμυντικός της Άρσεναλ και βοηθός προπονητή στη Ντιναμό Κιέβου δήλωσε πως θα μείνει στην πατρίδα του και θα πολεμήσει για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

«Η κατάσταση είναι τρομακτική. Θα ήθελα να έρθω να δουλέψω ως προπονητής στην Αγγλία, αλλά πρώτα από όλα θα μείνω εδώ για να παλέψω για τους ανθρώπους μου, τη χώρα μου και τη δημοκρατία. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει σύντομα, γιατί χάνονται ανθρώπινες ζωές και διαλύονται οικογένειες. Μια χώρα δέχεται εισβολή και καταστρέφεται, για ποιον λόγο; Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την εγκληματική εμπόλεμη κατάσταση», ανέφερε ο 53χρονος που έπαιξε τέσσερα χρόνια στην Άρσεναλ, ενώ υπήρξε 52 φορές διεθνής με την Ουκρανία (και άλλες 8 με τη Σοβιετική Ένωση).

Τι ανέφερε το υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας
 

Το υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων της χώρας μέχρι να λήξει η περίοδος έκτακτης ανάγκης της χώρας. Μάλιστα, όσοι αθλητές δεν μπόρεσαν να φύγουν στο εξωτερικό πέταξαν την αθλητική στολή και φόρεσαν την αντίστοιχη στρατιωτική. Έτσι, από τα γήπεδα βρέθηκαν με το όπλο στο χέρι, καθώς κατόπιν απόφασης του προέδρου της χώρας, επιστρατεύτηκαν αθλητές από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κ.τ.λ., προκειμένου να υπερασπιστούν την πατρίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο δήμαρχος στην πρώτη γραμμή
 Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εχθροπραξιών στο Κίεβο, υπερασπιζόμενος την ουκρανική πρωτεύουσα από την ρωσική επίθεση, είναι και ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος. Φωτογραφίες του δημάρχου Κιέβου με στρατιωτική περιβολή και κρατώντας οπλοπολυβόλο τα χέρια, έχουν γίνει viral με επιδοκιμασίες και θετικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί τονίζουν πως έχοντας ιδιωτικό αεροσκάφος θα μπορούσε να απομακρυνθεί μαζί με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά επέλεξε να είναι δίπλα στην πόλη του και τους συμπατριώτες τους αυτές τις δύσκολες ώρες.

.ethnos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα