Europa League: Το τελευταίο βήμα πριν την προημιτελική φάση!

Europa League: Το τελευταίο βήμα πριν την προημιτελική φάση!

Το Europa League συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς έχουμε μπει πια στην νοκ άουτ φάση μέσα από την οποία θα αναδειχθεί και ο φετινός τροπαιούχους της διοργάνωσης.

Σήμερα Πέμπτη (24/02) οι συνολικά δεκαέξι ομάδες θα δώσουν τα επαναληπτικά τους παιχνίδια για τη φάση των «16» του θεσμού. Στόχος τους φυσικά είναι η πρόκριση στα προημιτελικά που θα τους οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στο πολυπόθητο τρόπαιο. Κάνοντας στο pamestoixima εγγραφή θα μπορείτε να δείτε όλες τις αποδόσεις και να ποντάρετε για όλες τις ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο.

Τα περισσότερα παιχνίδια έμειναν ανοιχτά για τους επαναληπτικούς τους και μένει να δούμε τι θα συμβεί στο τελευταίο βήμα της φάσης των «16». Να αναφέρουμε ότι και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού και θα προσπαθήσει με όσες πιθανότητες έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αταλάντα.

Μόλις τρία από τα οκτώ ζευγάρια έχουν ξεκάθαρο φαβορί
Από τα οκτώ ζευγάρια που υπάρχουν συνολικά στη συγκεκριμένη φάση, μόλις στα τρία έχουμε ξεκάθαρο φαβορί, το οποίο δημιουργήθηκε από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανοιχτά. Φυσικά εκπλήξεις γίνονται γι’ αυτό κάντε στην μπετ365 εγγραφή για δυνατά πονταρίσματα.

Αρχικά η Σεβίλλη έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες έτυχαν με την πολυνίκης του θεσμού, η οποία ήρθε από το Champions League και θέλει να επαναλάβει για μία ακόμα φορά το ίδιο έργο. Να κατακτήσει το τρόπαιο. Το 3-1 της Ισπανίας της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον επαναληπτικό στην Κροατία και με λίγο προσοχή δε θα δυσκολευτεί και θα προκριθεί, καθώς έχει καλύτερη ομάδα από την Ντιναμό.

Η Σέριφ είναι η φετινή έκπληξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μια ομάδα που έπαιξε στους ομίλους του Champions League, πήρε διπλό στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια τερμάτισε 3η για να βρεθεί στο Europa League. Εκεί αντιμετώπισε την Μπράγκα στο πρώτο ματς και το 2-0 στην έδρα της, τη φέρνει σε θέση οδηγού ενόψει της συνέχειας.

Στο ζευγάρι Ρέιντζερς-Ντόρτμουντ είχαμε μια μεγάλη έκπληξη. Οι Βεστφαλοί δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League και συνέχισαν στο Europa League. Παρ’ όλα αυτά κι ενώ έμοιαζαν να είναι φαβορί κόντρα στους Σκωτσέζους, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στη Γερμανία (2-4) ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα. Η Ντόρτμουντ πρέπει να κερδίσει 3-0 ή με τρία γκολ διαφορά 4-1 κτλ για να προκριθεί στην επόμενη φάση και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Μάχη σε πέντε ματς που δεν έχουν φαβορί
Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια δεν υπάρχει φαβορί και όλα είναι ανοιχτά βάση των αποτελεσμάτων που είχαμε στο πρώτο ματς των σειρών. Μάλιστα μέσα στις ομάδες αυτές βρίσκεται κι ο Ολυμπιακός, ο οποίος μπορεί να προκριθεί.

Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στο Μπέργκαμο, για να αντιμετωπίσουν την Αταλάντα που προήλθε κι εκείνη από το Champions League. Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο σκορ, όμως δεν ήταν συνεπής στο δεύτερο κι έτσι η Αταλάντα έκανε την ανατροπή. Όμως το 2-1 αφήνει ορθάνοιχτο κάθε ενδεχόμενο και πλέον στο Φαληρικό στάδιο η ελληνική ομάδα θα τα δώσει όλα για την πρόκριση.

Το καλύτερο ματς όλης της φάσης βάση ονομάτων είναι εκείνο της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα. Δύο ομάδες με μεγαλύτερες φιλοδοξίες από αυτές που καλύπτει το Europa League. Ωστόσο από τη στιγμή που βρίσκονται εκεί πρέπει και θέλουν να το πάνε μέχρι το τέλος και στο τέλος να πατήσουν στην κορυφή. Το 1-1 της Βαρκελώνης πάντως αφήνει αμείωτο το ενδιαφέρον για τον επαναληπτικό στο στάδιο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και κανείς δεν μπορεί να πει ότι υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση.

Η Πόρτο είναι ακόμα μια ομάδα που ήρθε από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι «δράκοι» τον Ιανουάριο έχασαν τον Λουίς Ντίαζ, ο οποίος μετακόμισε στη Λίβερπουλ και το κενό του είναι μεγάλο, καθώς αποτελούσε από τα βασικά γρανάζια της μηχανής του Φλάβιο Κονσεϊσάο. Παρ’ όλα αυτά οι Πορτογάλοι είναι εντός πρόκρισης, καθώς κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 τη Λάτσιο στο «Ντραγκάο» στο πρώτο ματς και πλέον καλούνται να διαχειριστούν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και να προκριθούν.

Η Λειψία φιλοδοξεί κι εκείνη να πετύχει περισσότερα πράγματα μια χρονιά στην Ευρώπη, καθώς το προσπαθεί εδώ και μερικά χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την οποία κληρώθηκε, δεν είναι κακή ομάδα αλλά είναι στα μέτρα της και μπορεί να την περάσει με λίγη προσοχή. Γενικότερα όμως βάση όσων είδαμε στο πρώτο ματς, το 2-2 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για δύο ομάδες που θα τα δώσουν όλα για μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Τέλος, αμφίρροπο είναι και το ζευγάρι της Ρεάλ Μπέτις με τη Ζενίτ. Οι δύο ομάδες γνωρίζουν ότι έχουν ευκαιρία να προκριθούν στην επόμενη φάση, καθώς είχαν καλή κλήρωση και η μάχη μεταξύ τους αναμένεται να κορυφωθεί στον επαναληπτικό της Ισπανίας. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο ματς μεταξύ τους ήρθε 3-2 υπέρ της Μπέτις, η οποία καλείται να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και να προκριθεί στους «8» του θεσμού.

Σε όλα τα παιχνίδια που αναφέραμε σημαντικό ρόλο παίζει πως πλέον ο κανονισμός έχει αλλάξει και το εκτός έδρας γκολ δε μετράει όπως μέχρι πέρυσι. Πλέον δεν κάνει τη διαφορά και είναι ένα απλό γκολ. Έτσι, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο σκορ στο άθροισμα των δύο αναμετρήσεων από τον αντίπαλο, για να προκριθούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα