Super League: Ντέρμπι Θεσσαλονίκης με διαφορετικές κατευθύνσεις!

Super League: Ντέρμπι Θεσσαλονίκης με διαφορετικές κατευθύνσεις!

Ο Άρης θα υποδεχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική της Super League σ’ ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους, όμως δεν παύει να είναι ένα τοπικό ντέρμπι που τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Στη σκιά της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης του Άλκη Καμπανού θα γίνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ για την 24η στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Το κλίμα της συνάντησης αναμένεται να είναι βαρύ παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ορισμένες μέρες από το τραγικό εκείνο συμβάν. Άλλωστε η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό, ο οποίος είναι ψυχαγωγία και ενώνει τους ανθρώπους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες κατεβαίνουν μ’ εντελώς διαφορετικούς στόχους με τη δυναμική τους και φέτος να απέχει. Μπορεί σίγουρα ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά αλλά και με βάση τις νόμιμες εταιρείες για στοίχημα να έχει καλύτερη ομάδα, όμως αυτά τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και κανείς δεν μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα από πριν. Είναι αμφίρροπα ματς κι όλα μπορούν να γίνουν.

Ο Άρης τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση με 29 βαθμούς κι έχει ως στόχο να μπει στην πρώτη 6αδα, ώστε να γλιτώσει τα play out και να κυνηγήσει κάτι από τα playoffs.

Οι κιτρινόμαυροι μετά τις δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και με τη γενικότερη προβληματική τους εικόνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγές. Συγκεκριμένα η διοίκηση απομάκρυνε τον Άκη Μάντζιο από την τεχνική ηγεσία με τον αντικαταστάτη του να είναι ο Χερμάν Μπούργος, ο οποίος αποτέλεσε για χρόνια βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Χερμάν Μπούργος είναι ένας προπονητής που θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους παίκτες του, να τους προσθέσει την απαραίτητη σκληράδα και να μπορέσει με τον τρόπο του να βάλει τον Άρη στα playoffs. Η αποστολή του δεν είναι εύκολη όμως οι κιτρινόμαυροι με κάποια σερί θετικά αποτελέσματα μπορούν να πετύχουν το στόχο τους.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 47 βαθμούς κι αυτό που επιδιώκει είναι να παραμείνει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ώστε στα playoffs να κυνηγήσει κάτι περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ φέτος είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και τα προβλήματα ήταν αρκετά. Μέσα στα άσχημα αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις δεν άργησε να έρθει και η γκρίνια. Ο κόσμος αντέδρασε από την εικόνα της ομάδας, η οποία όμως με το πέρας του χρόνου άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέσω της δουλειάς του κατάφερε να φτάσει την ομάδα σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο και πλέον έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά σήμερα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση, όχι όμως και για να χτυπήσει το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό που παίζει μόνος του μπάλα. Παρ’ όλα αυτά στα τελευταία πέντε ματς, ο ΠΑΟΚ μετράει τέσσερις νίκες και μόλις μία ισοπαλία (Ολυμπιακός) δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Το παιχνίδι κόντρα στον Άρη όπως και κάθε ντέρμπι απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα είναι ιδιαίτερο. Ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει το σερί του με τα θετικά αποτελέσματα, όμως το έργο του δεν είναι απλό και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο από τη στιγμή που ο αντίπαλος ψάχνει αντίδραση και έχει νέο προπονητή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η προϊστορία δείχνει Άρη
Οι δύο ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και της πρώτης εθνικής κατηγορίες έχουν παίξει αμέτρητες φορές. Με βάση μια ματιά στην προϊστορία στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μπορούμε να δούμε ότι η ζυγαριά γέρνει προς τον Άρη.

Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά δεκατρείς φορές από τότε, είχε υποβιβαστεί ο Άρης, με τους γηπεδούχους να μετρούν πέντε νίκες και τον ΠΑΟΚ τρεις. Από εκεί και πέρα πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, πράγμα που σημαίνει πως παίζει πολύ και το «Χ» στα μεταξύ τους ματς.

Τέλος, ο Άρης κατάφερε να νικήσει (1-0) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο ματς του πρώτου γύρου, στο οποίο είχαν γίνει και ορισμένα επεισόδια από τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» λίγο μετά το γκολ των αντιπάλων τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα