Champions League: Η πραγματική δράση αρχίζει από τη φάση των 16 !

Champions League: Η πραγματική δράση αρχίζει από τη φάση των 16 !

Το Champions League μπαίνει στην καλύτερη φάση του, καθώς τα νοκ-άουτ παιχνίδια σε λίγες ημέρες αρχίζουν και πλέον όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μπαίνουμε στο… ζουμί της διοργάνωσης!

Την ερχόμενη Τρίτη (15/02) το Champions League μπαίνει στον πρώτο γύρο της νοκ-άουτ φάσης της και πλέον τα πράγματα σοβαρεύουν, καθώς όποιος χάσει, χάνεται κυριολεκτικά. Πάντοτε από τη φάση των «16» η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αποκτούσε τεράστιο ενδιαφέρον κι ουσιαστικά τα μεγάλα παιχνίδια άρχιζαν από εκεί έως το τέλος του θεσμού.

Στη συγκεκριμένη φάση έχουμε συνολικά δεκαέξι ομάδες, οι οποίες θα παλέψουν για μια θέση που οδηγεί στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Μέσα από την κλήρωση προέκυψαν δυνατά ζευγάρια, ενώ ορισμένες ομάδες έχουν πιο εύκολο έργο και σε κάθε περίπτωση είναι τα φαβορί για την πρόκριση. Κάνοντας πάντως μια Stoiximan εγγραφή θα έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τις αποδόσεις απ’ όλα τα ματς και να ποντάρετε αναλόγως.

Τέσσερις ομάδες έχουν το… πάνω χέρι
Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κληρώθηκε απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η περσινή φιναλίστ του Champions League παρουσιάζεται και φέτος σύμφωνα με τα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι «πολίτες» παίζουν ελκυστικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο και σε κάθε περίπτωση η αποστολή των «λιονταριών» είναι πολύ απαιτητική και δύσκολη. Το πρώτο ματς θα λάβει χώρα στην Λισαβόνα και το δεύτερο στο Μάντσεστερ.

Μπάγερν Μονάχου: Ακόμα μία ομάδα που στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου. Οι Βαυαροί κατέκτησαν το τελευταίο τους τρόπαιο το 2020 κόντρα στην Παρί και επιθυμούν να επιστρέψουν στην κορυφή. Η κληρωτίδα στη φάση των «16» τους χαμογέλασε, καθώς τους έθεσε αντιμέτωπους με τη Σάλτσμπουργκ.

Ο αυστριακός σύλλογος μπορεί να προκρίθηκε στη νοκ-άουτ φάση, όμως δεν έχει το υπόβαθρο και την ποιότητα να μπορέσει ν’ αποκλείσει την Μπάγερν από την επόμενη φάση. Το πρώτο μας θα γίνει στο Σάλτσμπουργκ και το δεύτερο στη Βαυαρία.

Γιουβέντους: Προσπαθεί χρόνια ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πιεί νερό παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει άπειρες φορές στην πηγή. Φέτος δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά μ’ ένα σούπερ επιθετικό όπλο (Ντούσαν Βλάχοβιτς) θα προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται και ήδη έχει μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο στα προημιτελικά.

Η Βιγιαρεάλ είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, ωστόσο η Γιουβέντους είναι καλύτερη και πιο έμπειρη. Έτσι, όλο αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η «Γηραιά Κυρία» κρατάει την τύχη στα χέρια της. Το πρώτο ματς θα γίνει στη Βιγιαρεάλ και το δεύτερο στο Τορίνο.

Τσέλσι: Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος στοχεύει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Από τον όμιλο μπορεί να πέρασε, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με αποτέλεσμα να ρισκάρει να έχει δύσκολο έργο στη φάση των «16».

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν τυχερή κι έπεσε επάνω στη Λιλ. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας μπορεί να βρίσκεται στην επόμενη φάση του θεσμού, ωστόσο δε θυμίζει σε καμία περίπτωση την περσινή ομάδα και είναι πολύ δύσκολο ν’ αποκλείσει τους Μπλε.

Αμφίρροπα ζευγάρια - Τα πάντα ανοιχτά

Παρί - Ρεάλ: Το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα ζευγάρια που δεν έχουν ξεκάθαρο φαβορί είναι εκείνο ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο ομάδες με πολλές φιλοδοξίες, οι οποίες στοχεύουν ψηλά και σίγουρα δε θέλουν να εγκαταλείψουν τη διοργάνωση από τόσο νωρίς.

Στη συγκεκριμένη σειρά θα μονομαχήσουν πάρα πολλοί αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Μέσι, Μόντριτς, Εμπαπέ, Μπενζεμά και πραγματικά ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη του ζευγαριού. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Παρίσι και το δεύτερο στη Μαδρίτη.

Ίντερ - Λίβερπουλ: Ακόμα ένα αμφίρροπο ζευγάρι είναι εκείνο της Ίντερ με τη Λίβερπουλ. Οι «νερατζούρι» επέστρεψαν σε νοκ-άουτ φάση στο Champions League και θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ οι «κόκκινοι», οι οποίοι κατέκτησαν το τρόπαιο το 2019, επιθυμούν να επιστρέψουν και πάλι στην κορυφή.

Τόσο η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι όσο κι εκείνη του Γιούργκεν Κλοπ ενισχύθηκαν το Γενάρη προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Μπορεί η Λίβερπουλ στα χαρτιά να είναι καλύτερη ομάδα, όμως η κλήρωση είναι ιδιαίτερα πονηρή για την εξάκις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το πρώτο ματς θα γίνει στο Μιλάνο και το δεύτερο στο Λίβερπουλ.

Ατλέτικο - Γιουνάιτεντ: Στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει φαβορί, όμως αυτό που προκύπτει, βάζοντας όλα τα στοιχεία στο τραπέζι διαφέρει από την αρχική εκτίμηση. Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην είναι σε καλό φεγγάρι, ωστόσο είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην προκειμένη περίπτωση οι «κόκκινοι διάβολοι» που τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο είχαν κακή κλήρωση, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» είναι μια ομάδα που ρίχνεται στη μάχη και δεν τα παρατάει ποτέ. Γενικότερα και το συγκεκριμένο ζευγάρι παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη και το δεύτερο στο Μάντσεστερ.

Μπενφίκα - Άγιαξ: Το τέταρτο και τελευταίο ζευγάρι που θεωρείται αμφίρροπο είναι αυτό κόντρα στην Μπενφίκα και τον Άγιαξ. Δύο ομάδες που έχουν εντυπωσιάσει τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη, κυρίως ο Άγιαξ, και που έχουν ως στόχο να πάνε όσο ψηλότερα μπορέσουν.

Τόσο για τους «αετούς» όσο και για τον «Αίαντα» η κλήρωση είναι καλή διότι εκατέρωθεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Άγιαξ μετά από μια καταπληκτική πορεία τερμάτισε πρώτος στον όμιλο, ενώ η Μπενφίκα άφησε εκτός την Μπαρτσελόνα και πήρε τη δεύτερη θέση.

Το πρώτο ματς θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα και το δεύτερο στο Άμστερνταμ. Να θυμίσουμε πάντως ότι ο Άγιαξ το 2019 έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του Champions League και σίγουρα θα ήθελε να επαναλάβει τη συγκεκριμένη πορεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα