Copa Africa: Η Σενεγάλη κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της

Copa Africa: Η Σενεγάλη κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της

Οι παίκτες της Σενεγάλης σηκώνουν στον ουρανό το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα, το πρώτο που κατακτά η εθνική ομάδα της χώρας στην ιστορία της μετά τη νίκη με 4-2 στα πέναλτι επί της Αιγύπτου στον τελικό.
Την ίδια ώρα στους δρόμους του Ντακάρ οι Σενεγαλέζοι φίλαθλοι γιορτάζουν τη μεγάλη επιτυχία, σε αντίθεση με τους Αιγύπτιους που είναι απογοητευμένοι, καθώς η παρέα του Μο Σαλάχ δεν τα κατάφερε. Οπαδοί της Σενεγάλης βγήκαν και στους δρόμους του Παρισιού για να πανηγυρίσουν.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 0-0 και στη διαδικασία των πέναλτι ο Μοχανάντ Λασίν αστόχησε για την Αίγυπτο, με τον Σάτιο Μανέ να ευστοχεί στο 4ο κρίσιμο της Σενεγάλης και να της δίνει τη νίκη και το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα.

Στην Ιταλία οι νεοαποκτηθέντες Βλάχοβιτς και Ζακάρια άνοιξαν λογαριασμό με τη φανέλα της Γιουβέντους και οδήγησαν τη Βέκια Σινιόρα στη νίκη με 2-0 επί της Βερόνα. Ο Σέρβος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό, ενώ ο Ελβετός μέσος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 61 για την ομάδα του Τορίνο που ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Στην Ισπανία η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 1-0 της Γρανάδα επιστρέφοντας στις νίκες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μπιλμπάο. Το γκολ σημείωσε ο Ασένσιο στο 74ο λεπτό.))

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα