Εθνική Ελλάδας – Ήττα από την Ισπανία και αποκλεισμός από το Μουντιάλ

Εθνική Ελλάδας – Ήττα από την Ισπανία και αποκλεισμός από το Μουντιάλ

Η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, έχασε 1 - 0 από την Ισπανία και αποκλείστηκε από τη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ μένοντας οριστικά στην 3η θέση του ομίλου.

Η στιγμή που σκοράρει ο Γιώργος Μασούρας από την ασίστ του Ανδρούτσου στο 21ο λεπτό είναι αυτή που έστω και για λίγο γέμισε τους φίλους της Εθνικής με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ. Το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση ήταν πέντε λεπτά αργότερα όταν ο διαιτητής Μαρτσίνιακ καταλόγισε πέναλτι στην πτώση του Μαρτίνεθ από το μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαράμπια για το 1-0 των Ισπανών που ήταν και το τελικό σκορ.

Η Ισπανία ήταν ανώτερη σε όλο το ματς κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ της σκορ και πήρε μία δίκαιη νίκη, καθώς η Ελλάδα το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν μία άστοχη κεφαλιά του Τζαβέλλα από την εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα.

Οριστικά 3η η Ελλάδα και εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ, την ίδια ώρα που ο Τζον Φαντ Σχιπ διαρρέει στον Τύπο της Ολλανδίας ότι έχει ανανεώσει με την Ελλάδα ως το 2024.

Η φούρια ρόχα πέρασε στην κορυφή του ομίλου, αφού στο άλλο ματς η Γεωργία έκανε την έκπληξη και νίκησε τη Σουηδία με 2-0. Πρωταγωνιστής ο Κβαρακτσέλια που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Το πρώτο στο 61 έπειτα από σύγχυση στην άμυνα των Σουηδών και το δεύτερο στο 77 όταν βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν. Ισπανία – Σουηδία την Κυριακή στο ματς που κρίνει την πρωτιά και την απ’ ευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, με την Ελλάδα να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της κόντρα στο Κόσοβο στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα