Οι «μπλε» στράικερ του Αμπράμοβιτς

Οι «μπλε» στράικερ του Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος μεγιστάνας άλλαξε μια για πάντα την ιστορία της Τσέλσι. Οι μεταγραφές που έκανε πολλές. Και στους πάγκους και φυσικά στον αγωνιστικό χώρο. Υπέγραψε πολλούς παίκτες και σε αυτόν τον οδηγό θα σταθούμε στους 22 στράικερ που φόρεσαν τα μπλε, κάνοντας αναφορά με αντίστροφη μέτρηση από τον χειρότερο στον κορυφαίο όλων. 

Πριν περάσουμε στη λίστα που έχουμε ετοιμάσει, όσοι από εσάς είστε παίκτες του Στοιχήματος θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται με Άδεια στη χώρα μας. Στο λινκ που θα βρείτε μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ποιες είναι και να δείτε τι προσφέρουν και γιατί αξίζει, αν είστε του… αθλήματος να κάνετε εγγραφή. 

22. Φράνκο Ντι Σάντο
Δεν έπεισε ποτέ. Ο Αργεντίνος είχε προσόντα, όλοι περίμεναν θαύματα από αυτόν, όμως ο ίδιος δεν έκανε ποτέ μεγάλη καριέρα. 

21. Ρανταμέλ Φαλκάο
Με τη Μονακό είχε βγάλει μάτια και όλοι περίμεναν από αυτόν να κάνει τη διαφορά. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το ανεπιτυχές πέρασμα από τη Γιουνάιτεντ ήταν σύμπτωση. Κι όμως δεν ήταν. Σε 12 ματς μόλις ένα γκολ και μετά τεράστια προβλήματα φυσικής κατάστασης.

20. Αλεχάντρε Πάτο
Τραγική παρουσία. Ήλθε από τη Μίλαν, ποτέ δεν έπεισε και ουσιαστικά η καριέρα του είχε πάρει ήδη την κατιούσα. 

19. Κλαούντιο Πιζάρο
Η Τσέλσι τον έφερε από την Μπάγερν στα 28 του, έχοντας ήδη 100 γκολ στην Μπουντεσλίγκα. Ο Περουβιανός δεν έδεσε ποτέ στο Λονδίνο και έφυγε δίχως να ακουμπήσει.

18. Ρομέλου Λουκάκου
Όταν έχασε το πέναλτι στον τελικό του Σούπερ Καπ με την Μπάγερν τελείωσε και η καριέρα του στους μπλε. Μίας καριέρας που σαφώς είχε ξεκινήσει άσχημα. Δεν σκόραρε ούτε ένα γκολ. Τώρα επιστρέφει με τεράστιες προσδοκίες ως πρωταθλητής Ιταλίας με την Ίντερ και από μία φοβερή χρονιά.

17. Μάτεγια Κέζμαν
Υπέγραψε ως μία μηχανή των γκολ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοράρει επτά γκολ, δίχως να κάνει καμία αίσθηση στο Στάμφορντ Μπριτζ. Σκόραρε πάντως το νικητήριο γκολ στον τελικό του Λιγκ Καπ με τη Λίβερπουλ.

16. Αντρέι Σεφτσένκο
Ο «έρωτας» του Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος ήρθε στο Λονδίνο έχοντας κάνει τα πάντα στη Μίλαν, αλλά στην Αγγλία δεν έπαιξε σύμφωνα με την παγκόσμια αξία του.

15. Αλβάρο Μοράτα
Ο Ισπανός έγινε μεταγραφή των 60.000.000 λιρών. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά σύντομα οι χαμένες του ευκαιρίες έγιναν viral. Η μετακόμιση στη Μαδρίτη για την Ατλέτικο ήταν μία συμφωνία που ωφέλησε και τις τρεις πλευρές. 

14. Γκονζάλο Χιγκουαΐν
Ο Αργεντίνος πέρασε και δεν ακούμπησε. Μόλις δύο γκολ σε λίγες εμφανίσεις, ήταν φανερά έξω από τα νερά του με το αγγλικό στυλ παιχνιδιού.

13. Λοΐκ Ρεμί
Δεν ήταν κακός ο Γάλλος. Σκόραρε 12 γκολ σε 47 ματς και κάποια από αυτά ήταν ιδιαίτερα σημαντικά.

12. Ντάνιελ Στάριτζ
Ως αναπληρωματικός στράικερ τα πήγε περίφημα. Σκόραρε ένα γκολ κάθε 188.9 λεπτά (σχεδόν ανά δύο ματς δηλαδή), πήρε πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Κύπελλα. Δεν το λες κι άσχημα για ρεζέρβα.

11. Μιτσί Μπατσουαγί
Ο Βέλγος ήρθε με προσδοκίες. Δεν ήταν κακός, δεν έκανε και τη διαφορά. Σκόραρε ένα γκολ ανά 90 λεπτά και πέτυχε και το γκολ που έκρινε τον τίτλο του 2017.

10. Αντριάν Μούτου
 Η ροπή του στην κοκαΐνη δεν τον άφησε να ξεδιπλώσει ταλέντο του. Ο Ρουμάνος ήρθε μάλιστα ανοικτά σε ρήξη με τη διοίκηση. Ο κατήφορός του είχε ήδη αρχίσει. 

9. Τίμο Βέρνερ
Θέλει χρόνο για να κριθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει ούτε σαν στράικερ, ούτε σαν περιφερειακός επιθετικός. 

8. Σάμουελ Ετό
Μία εξαιρετική χρονιά. O Καμερουνέζος πέτυχε πολλά και σημαντικά γκολ, είχε και χατ τρικ κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

7. Φερνάντο Τόρες
Σίγουρα δεν ήταν το φαινόμενο που είδαμε στην Ατλέτικο, αλλά κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας.

6. Ντεμπά Μπα
Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που σκόραρε από το γλίστρημα του Τζέραρντ και έχασαν οι κόκκινοι το πρωτάθλημα. Με 14 γκολ σε 51 ματς και κάποια σπουδαία τέρματα, ουδείς μπορεί να έχει παράπονο.

5. Ερνάν Κρέσπο
Από τις πέντε χρονιές στο Λονδίνο, τις τρεις ήταν δανεικός. Παρόλα αυτά όταν έπαιζε έδειχνε την αξία του. Άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης.

4. Ολιβιέ Ζιρού
Ο Γάλλος είναι μία κλάση μόνος του. Σπουδαία γκολ, χατ-τρικ κόντρα στη Σεβίλλη σημαντικά τέρματα. 

3. Νικολά Ανελκά
Μπορεί να έχασε το πέναλτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουνάιτεντ, αλλά προσέφερε πολλά και κέρδισε πολλά με την μπλε φανέλα.

2. Ντιέγκο Κόστα
Κομβικός στην κατάκτηση του τίτλου με τον Κόντε. Για χαρακτήρα όμως ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

1. Ντιντιέ Ντρογκμπά
Αμφιβάλλατε ποιος θα ήταν στην κορυφή; Κυρίες και κύριοι Ντιντιέ Ντρογκμπά! Τα λόγια είναι περιττά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα