Την πρώτη φιλική του νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός επί της Λαμίας

Την πρώτη φιλική του νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός επί της Λαμίας

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη φιλική του νίκη επικρατώντας της Λαμίας με 3-2 με γκολ του Καρλίτος στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Ντεμπούτο Βιτάλ και 70' λεπτό ο Λούντκβιστ.

Την πρώτη φιλική του νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου επί της Λαμίας επικρατώντας 3-2 σε ένα ματς όπου σκόραρε στις καθυστερήσεις με τον Καρλίτος και έφτασε στη νίκη με ανατροπή καθώς βρέθηκε να χάνει με 2-1 μέσα στη Λεωφόρο από την ομάδα της Φθιώτιδας.

Πλην της νίκης, πρώτη στα φιλικά για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, το τριφύλλι κρατάει το ντεμπούτο του Βιτάλ ο οποίος έπαιξε για 60 λεπτά και έδειξε ορισμένα καλά στοιχεία και το 70λεπτο του Λούντκβιστ ο οποίος επίσης είχε θετική παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Από την άλλη όμως το γεγονός ότι οι πράσινοι δέχτηκαν δύο γκολ σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς ενόψει της πρεμιέρας το Σάββατο (11/9) με τον Απόλλωνα Σμύρνης.


Ο Σέρβος τεχνικός έχοντας και τέσσερις σημαντικές απουσίες αφού έλειπαν οι διεθνείς Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Αλεξανδρόπουλος και Ιωαννίδης επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει αρκετά έως τώρα. Για αυτό και χρησιμοποίησε βασικούς τους Σάντσες, Πούγγουρα, Σάρλια, Χατζηθεοδωρίδη, Αϊτόρ ενώ έκανε το ντεμπούτο του ο Βιτάλ και έπαιξε για δεύτερη φορά ο Λούντκβιστ.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με ένα 4-2-3-1 με τον Ξενόπουλο κάτω από την εστία και τους Σάντσες, Πούγγουρα, Σάρλια, Χατζηθεοδωρίδη στην τετράδα της άμυνας. Το δίδυμο στο κέντρο ήταν οι Πέρεθ - Μαουρίσιου και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Αϊτόρ, Λούντκβιστ και Βιτάλ με τον Μακέντα να παίζει στην κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 4-3-3. Ο Σαράνοφ στα γκολπόστ και οι Σκόνδρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Ορτέγκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα ήταν οι Γκέντζογλου, Τζανδάρης και Νούνες και μπροστά τους έπαιξαν οι Ρόμανιτς, Ελευθεριάδης και Καραμάνος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είχε την υπεροχή αλλά το σουτ του Λούντκβιστ στο 5' στην απευθείας εκτέλεση φάουλ και το σουτ του Σάντσες στο 29' μετά από ενέργεια του Βιτάλ δεν βρήκαν στόχο. Ενδιάμεσα η Λαμία είχε απειλήσει στο 23' με τον Ελευθεριάδη και Τζανδάρη με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει άουτ.

Στο 31' το τριφύλλι πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μαουρίσιο να σκοράρει με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λούντκβιστ ο οποίος ανέλαβε όλα τα στημένα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Όπως και στα προηγούμενα φιλικά όμως οι πράσινοι έδειξαν αδράνεια στην άμυνα και με τη σέντρα η Λαμία ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Ορτέγκα από το ύψος της περιοχής με τον Ισπανό να είναι ανενόχλητος.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός με τον Βιτάλ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 51' αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου απομάκρυνε ο Σαράνοφ. Ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Λούντκβιστ με νέα εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Σαράνοφ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Βιτάλ, λίγο πριν γίνει αλλαγή, στο 59' έκανε την ωραία ενέργεια, απέφυγε δύο αντιπάλου του και έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω. Στο 61' ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές με τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Χουάνκαρ και Βιγιαφάνιες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 73' όταν ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Χουάνκαρ αυτός έκανε τη σέντρα με την κεφαλιά του Μαουρίσιο να φεύγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως η Λαμία στην πρώτη της φάση στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Μανουσάκης έκανε την κούρσα και τη σέντρα με τον Βλαχομήτρο να σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Στο 86' ο Βιγιαφάνιες έδωσε ωραία στον Μπουζούκη και ο Έλληνας μέσος με ωραία ενέργεια και σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Καρλίτος όταν μετά από μπαλιά τρύπα του Αϊτόρ ο Χουάνκαρ έβγαλε τη σέντρα πάρε-βάλε στον Καρλίτος που σκόραρε και έδωσε στον Παναθηναϊκό την πρώτη φιλική του επικράτηση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Ξενόπουλος, Σάντσες (61' Κώτσιρας), Πούγγουρας (61' Βέλεθ), Σάρλια, Χατζηθεοδωρίδης (61' Χουάνκαρ), Πέρεθ (74' Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Λούντκβιστ (70' Μπουζούκης), Βιτάλ (61' Βιγιαφάνιες), Μακέντα (70' Καρλίτος).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας (62' Μαζουλουξής), Αντέτζο (62' Βύντρα), Ορτέγκα (56' Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος (83' Τσούκαλος), Ρόμανιτς (56' Μανουσάκης), Τζανδάρης (83' Μαργαρίτης), Νούνες (76' Τρουμπούλος), Γκέντζολου (36' Τιρόνε, 83' Προβυδάκης), Καραμάνος (71' Βλαχομήτρος), Ελευθεριάδης (56' Μανούσος).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα