EURO 2020: Επικές προκρίσεις για Ελβετία και Ισπανία

EURO 2020: Επικές προκρίσεις για Ελβετία και Ισπανία

Η Ελβετία κόντρα σε κάθε προγνωστικό επιβλήθηκε της Γαλλίας στην διαδικασία των πέναλτυ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro. Πρόκριση και για την Ισπανία μετά την δύσκολη επικράτηση επί της Κροατίας με 5-3 στην παράταση.
Στο Βουκουρέστι στο ματς της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας με την Ελβετία υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, όμως ο Σεφέροβιτς είχε άλλη άποψη. Στο 15’ με δύσκολη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Ελβετούς.

Στο 52’ ο Ζούμπερ ανετράπη από τον Παβάρ και ο Ραπαλίνι μετά από υπόδειξη του VAR έδωσε πέναλτι. Ο Ρικάρντο Ροντρίγκες ανέλαβε την εκτέλεση με τον Λιορίς ωστόσο να αποκρούει.

Στο 57’ οι τρικολόρ βρήκαν απάντηση. Τρομερό τελείωμα της φάσης με το αριστερό από τον Μπενζεμά και 1-1. 2’ αργότερα μάλιστα, ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε το σκορ με κοντινή κεφαλιά μετά από ωραία προσπάθεια του Γκριζμάν.

Απίστευτο γκολ του Πογκμπά στο 75’, άλλο ένα στο εφετινό euro και 3-1. Και εκεί που το ματς έμοιαζε να έχει τελειώσει, οι Ελβετοί με 2 γκολ, ένα του Σεφέροβιτς στο 81’… και ένα στο 90’ με τρομερό σουτ του Γκαβράνοβιτς που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλαν το ματς στην παράταση. Με τη βοήθεια βέβαια και της τύχης, με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι σε σουτ του Κομάν στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στο έξτρα μισάωρο δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Όλοι εύστοχοι στα πρώτα 5, εκτός από τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Ζόμερ απέκρουσε το πέναλτι του Γάλλου και οι Ελβετοί βρίσκονται επάξια στους 8 της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία που επικράτησε σε άλλο ένα επικό παιχνίδι των Κροατών με 5-3. Λάθος που θα μείνει στην ιστορία από τον Ουνάι Σιμόν σε γύρισμα του Πέδρι και 1-0 για τους Κροάτες. 38’ δυνατό σουτ του Σαράμπια και ισοφάριση για τους Ισπανούς.

Σε ρόλο φορ ο Αθπιλικουέτα, με ωραία κεφαλιά δίνει και προβάδισμα στην ομάδα του Ενρίκε, προτού ο Φεράν Τόρες κάνει και το 3-1 στο 75’. Φάση διαρκείας στο 85’, η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή στο σουτ του Όρσιτς, 3-2 μειώνουν οι Κροάτες. Για να έρθει το 2’ των καθυστερήσεων και η κεφαλιά του Πάσαλιτς να στείλει το ματς στην παράταση. Στα 100 λεπτά αγώνα, επιτέλους γκολ για τον Μοράτα, 4-3 οι Ισπανοί.

Τελικό σκορ, 5-3 με γκολ του Ογιαρθάμπαλ στο 103’, θριαμβευτικά οι Φούριας Ρόχας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα