EURO 2020, Ουαλία - Ελβετία 1-1: Η Ελβετία έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά η Ουαλία τον βαθμό

EURO 2020, Ουαλία - Ελβετία 1-1: Η Ελβετία έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά η Ουαλία τον βαθμό

Η πρώτη ισοπαλία στα τελικά του Euro 2020, καθώς Ουαλία και Ελβετία μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1).

Στο δεύτερο ματς του 1ου ομίλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνολικά, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Ελβετία ήταν σαφώς ανώτερη, πίεσε την αντίπαλο της και προηγήθηκε με το γκολ των Μπρελ Εμπολό (49′), αλλά ο Κίφερ Μουρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ουαλία στο 74ο λεπτό.

H Ελβετία ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη αλλά η Ουαλία κατόρθωσε να πάρει την ισοπαλία

Η Ελβετία έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά η Ουαλία ήταν εκείνη που... έκλεψε τον βαθμό στο δεύτερο ματς του Α' ομίλου του Euro 2020. Οι Ελβετοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες, μέχρι και «νικητήριο» γκολ πέτυχαν στο φινάλε, το όποιο όμως δεν μέτρησε ως οφσάιντ έπειτα από τσεκ του VAR, αλλά στο τέλος έμειναν στον... άσο. Το μεταξύ τους παιχνίδι στο Μπακού έληξε ισόπαλο (1-1) γεγονός που ήδη φέρνει την Ιταλία σε θέση απόλυτης ισχύος μετά την επιβλητική νίκη (3-0) επί της Τουρκίας στην πρεμιέρα.


Η ψυχωμένη Ουαλία, που έπαιξε (εκνευριστικά) παθητικά ξεχώρισε για το πάθος της και γλίτωσε (χάρη και στον τρομερό γκολκίπερ Γουόρντ) από μια ήττα που την κρατάει ολοζώντανη στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ η Ελβετία έδειξε ότι συγκριτικά με τις έτερες διεκδικήτριες του δεύτερου εισιτηρίου, πίσω από τη Σκουάντρα Ατζούρα, είναι ανώτερη ως ομάδα.

 
 
ADVERTISING
 
 
Οι Ελβετοί που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, άνοιξαν το σκορ στο 49' με κεφαλιά του Εμπολό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (0-1). Αντί όμως να διατηρήσουν ή και να διευρύνουν το προβάδισμα, έπεσαν στην παγίδα της πεισματάρας Ουαλίας. Στο 74, και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουρ με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Η Ελβετία πίεσε ασφυκτικά και σκόραρε με τον Γκαβράνοβιτς στο 85', όμως το γκολ ακυρώθηκε (ορθώς) ως οφσάιντ έπειτα από έλεγχο του VAR.

Ουαλία: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90+2' Αμπαντου), Τζέιμς, Μουρ, Μπέιλ.


Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66' Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84' Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

 Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Α' Ομιλος
Βαθμολογία

Ιταλία 3 (3-0)

Ελβετία 1 (1-1)

Ουαλία 1 (1-1)


Τουρκία 0 (0-3)

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα