Τούρκοι χάκαραν το Instagram του 4ου διαιτητή στο Παρί – Μπασακσεχίρ μετά τον σάλο που προκλήθηκε

Τούρκοι χάκαραν το Instagram του 4ου διαιτητή στο Παρί – Μπασακσεχίρ μετά τον σάλο που προκλήθηκε

Το θέμα της ημέρας στον αθλητικό χώρο -και όχι μόνο- είναι το παιχνίδι της Τρίτης (08/12) που διεκόπη και θα συνεχιστεί σήμερα ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπασακσεχίρ. Ο Ρουμάνος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτέσκου, αποκάλεσε νέγρο τον Καμερουνέζο βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιέρ Γουεμπό, για να ξεσπάσει μια καταιγίδα αντιδράσεων.

Σε μια από αυτές προχώρησαν Τούρκοι χάκερ. Ως... αντίποινα χάκαραν τον λογαριασμό στο Instagram του Ρουμάνου ρέφερι και έβαλαν φωτογραφία προφίλ του Καμερουνέζου πρώην ποδοσφαιριστή και νυν μέλους στο τεχνικό τιμ της Μπασάκ.

Όλο αυτό το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε και από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συνεχίσει την προπαγάνδα του. Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα που αφορούν τη σημερινή του ομιλία στην Άγκυρα, δήλωσε ότι το ρατσιστικό συμβάν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Champions League, ήταν «μια νέα έκφραση των ρατσιστικών τάσεων στη Γαλλία».

«Αυτή η προσέγγιση είναι ασυγχώρητη. Η αποφασιστική μας στάση θα συνεχιστεί. (...) Η Γαλλία έχει γίνει μια χώρα όπου η ρατσιστική ρητορική και οι ανάλογες δράσεις εντείνονται», πρόσθεσε επί του θέματος.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα