Δείτε το ντοκιμαντέρ 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το Μέλλον

Δείτε το ντοκιμαντέρ 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το Μέλλον

Το ντοκιμαντέρ 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το Μέλλον βρίσκεται πια ελεύθερο στο YouTube - η πρεμιέρα του έγινε το 2016 στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, λίγους μήνες μετά το θάνατο του δημιουργού του, Νίκου Τριανταφυλλίδη - , ενώ ολοκληρώθηκε από την σύντροφο του σκηνοθέτη, Μαρίνα Δανέζη. Φέτος, η ομάδα γιορτάζει τα 94 χρόνια της.

Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινοπολιτών ιδρύθηκε το 1926. Η δημιουργία του ικανοποιούσε ένα βαθύτερο και μέχρι πρότινος ανεκπλήρωτο αίτημα: εκείνο της ένταξης των κατατρεγμένων προσφύγων σ’ έναν φιλόξενο τόπο. Ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπεύει τις ρίζες για τον ξεριζωμένο, μία πυξίδα για τον κάτοικο της χαμένης πατρίδας, τη ζώσα μνήμη που διατηρεί την ιστορικότητά της μέσα στην πραγματικότητα του παρόντος και στην προοπτική του μέλλοντός της.

Η 90λεπτη ταινία τεκμηρίωσης «90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το μέλλον» δεν είναι μια απλή καταγραφή της ιστορίας της ομάδας, αλλά ένα ζωντανό φιλμικό ημερολόγιο που διατρέχει τους σημαντικούς σταθμούς της σε συνάρτηση με τις ιστορικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διαστάσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο και τον τόπο, μία κινηματογραφική πραγματεία στην «ομάδα – ιδέα». Στη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία διήρκησαν πέντε μήνες, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης επισκέφτηκε τους τόπους στους οποίους χτυπά δυνατά η καρδιά της ομάδας και απέσπασε συγκινητικές εξομολογήσεις από παλαίμαχους και νέους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες της ομάδας αλλά και πιστούς φίλους που τίμησαν και εξακολουθούν να τιμούν την «βαριά φανέλα».

Η ταινία είναι διαθέσιμη. Δείτε την παρακάτω

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα