Τα πιθανά σενάρια που εξετάζει η UEFA για την ολοκλήρωση της σεζόν

Τα πιθανά σενάρια που εξετάζει η UEFA για την ολοκλήρωση της σεζόν

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε τα σενάρια που εξετάζει για την ολοκλήρωση της σεζόν

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν παρουσίασε τα σενάρια που εξετάζει η UEFA για το μέλλον των εγχώριων και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «La Reppublica» και στην ουσία έβαλε ως καταλυτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου, καθώς αν χρειαστεί να γίνουν αναμετρήσεις μετά από αυτή, θα πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός την επόμενη σεζόν όσον αφορά τσα συμβόλαια και τη μεταγραφική περίοδο.

Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε: «Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία. Για αυτό το λόγο έχουμε τρία διαφορετικά σχέδια, τρεις διαφορετικές λύσεις για τη χρονιά. Πρέπει να περιμένουμε όπως κάνουν όλοι. Η αναβολή του EURO ήταν μία θυσία η οποία επηρέασε οικονομικά 50 από τις 55 Ομοσπονδίες, όμως ήταν μία σωστή απόφαση. Το πρώτο και το καλύτερο για όλους μας είναι να μπορέσει να συνεχιστεί η σεζόν στα τέλη Μαΐου και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Υπάρχουν πολλές λύσεις. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη δράση κάποια στιγμή από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πιθανότατα δεν θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά».

Εξηγώντας ένα ακόμα σενάριο, σημείωσε: «Υπάρχει όμως και μία ακόμα πρόταση που θέλει να τελειώσουμε τη χρονιά λίγο πιο αργά και να καθυστερήσει λίγο η έναρξη της επόμενης. Θέλουμε η λύση που θα βρεθεί να είναι η καλύτερη για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα. Υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει να δούμε και να δώσουμε λύση. Αν συνεχιστεί η χρονιά, αλλά αυτό αργήσει να συμβεί υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά του ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Παράλληλα, η νέα σεζόν δεν πρέπει να καθυστερήσει γιατί το EURO το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα