Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Κλείδωσε το μετάλλιο η Στεφανίδη, αποκλείστηκε η Κυριακοπούλου

Την τρίτη θέση στο επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Ντόχα, δίνοντας συνέχεια στη συλλογή μεταλλίων που κάνει τα τελευταία χρόνια.

Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε, παράλληλα, και το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό, ωστόσο οι Μόρις και Σιντόροβα βρέθηκαν σε εκπληκτικό βράδυ, ξεπερνώντας τον εαυτό τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με άνεση τα 4,50 και τα 4,70, ενώ πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,80 και τα 4,85, την ώρα που οι άλλες διεκδικήτριες του χρυσού μεταλλίου, Μόρις και Σιντόροβα, είχαν περάσει και τα 4,85 με την πρώτη προσπάθεια, ενώ η τέταρτη Μπράντσοου πέρασε τα 4,85, αλλά με περισσότερες προσπάθειες από την Κατερίνα κι απέτυχε στη μοναδική προσπάθεια που είχε στα 4,90, μένοντας εκτός βάθρου.

Με το χάλκινο μετάλλιο «κλειδωμένο», η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πάλεψε για την κορυφή. Απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια στα 4,90, σε αντίθεση με τις τρομερές Μόρις και Σιντόροβα που πέρασαν και τα 4,90 με την πρώτη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη άφησε τα 4,90 και πήγε για τα 4,95, αλλά δεν κατάφερε να τα περάσει, με αποτέλεσμα να μείνει στην τρίτη θέση.

Όσον αφορά την άλλη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νικόλ Κυριακόπουλου, πέρασε τα 4,50, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4,70, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να τερματίσει στις υψηλές θέσεις.

 

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα