Γιαννακόπουλος: Ο Ολυμπιακός θα έχει ντέρμπι με το Πευκοχώρι. Τι λέει για τον Βοτανικό;

 Στη διαφορετική κλίμακα φορολόγησης που έχουν οι ομάδες της Euroleague αναφέρθηκε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως εάν για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχαν προσπάθειες να λυθεί, τότε ο Παναθηναϊκός «θα ξεκινούσε ως ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο».

Επίσης, ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ και επικεφαλής του Ερασιτέχνη, αναφέρθηκε μέσω του Spor FM στη μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέτ, στην επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη για τον πάγκο της μπασκετικής ομάδας, για το πρότζεκτ του Βοτανικού, όπου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανταπόκριση του κόσμου, ενώ για τη διαφαινόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2 είπε με δεικτικό τρόπο ότι οι Πειραιώτες θα έχουν... ντέρμπι με το Πευκοχώρι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλο για...

Τη μεταγραφή του Φριντέτ και αν έδειχνε να χαλάει: «Νόμιζα ότι όπως το είχαν λανσάρει ήταν κόλπο και δεν θα έρθει ποτέ. Καμία δυσαρέσκεια, χιούμορ κάνω. Υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες, γιατί τα φορολογικά στην Αμερική είναι διαφορετικά. Στην Ελλαδα η φορολογία είναι μεγαλύτερη και αυτό δημιουργεί έξτρα θέματα».

Το γεγονός ότι ήθελε εξ' αρχής τον Φριντέτ: «Ο Φριντέτ είναι ένας αθλητής τον οποίο και προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε από το 2012 . Είχαμε κάνει και τότε συζήτηση με τον Αργύρη Πεδουλάκη και από τότε προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτή τη μεταγραφή. Μπόρεσε να γίνει φέτος. Και με τον κύριο Πίτινο είχαμε συζητήσει την περίπτωσή του είχε μιλήσει με τον ατζέντη του. Υπήρχε θετική διάθεση και ολοκληρώθηκε τώρα».

Την αδυναμία του Αμερικανού σουτέρ στην άμυνα: «Το μπάσκετ υπάρχει άμυνα και η επίθεση. Να έχεις παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα και κάποιους που να παίζουν καλή άμυνα. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αργύρη ότι θα φτιάξει ομάδα που να διεκδικεί όλους τους στόχους»

Τις υπόλοιπες μεταγραφές: «Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές και το ρόστερ θα είναι όπως πρέπει»

Το αν πρέπει να γίνει κάτι με την φορολογία στην Ελλάδα: «Στη χώρα που ζούμε, θα ήταν άδικο να υπάρχει διαφορετική φορολόγηση για τις αθλητές. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση της οικονομίας. Αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά τη Euroleague και να μην υπάρχει διαφορετική φορολόγηση. Να τηρηθεί το Financial Fair Play, αλλά δυστυχώς η Euroleague δεν κάνει πράξεις σε αυτό το πράγμα. Θα έπρεπε να τηρείται. Αν υπήρχαν αυτές οι προσπάθειες στη Euroleague, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινούσε ως ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο».

Τις κινήσεις ενίσχυσης στις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague: «Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί στη Euroleague. Είναι αυστηροί σε άλλα πράγματα και καλά κάνουν και είναι αλλά να είναι και σε αυτό αυστηροί. Δεν γίνεται ομάδες που έχουν 3 εκατ. ευρώ σε έσοδα να βάζει άλλα 47 εκατομμύρια ο ιδιοκτήτης.»

Τον Βουγιούκα: «Είναι θέμα προπονητή. Εγώ απλά δίνω ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και το διαμορφώνει ο ίδιος».

Το πόσο ζημιογόνο είναι το μπάσκετ: «Αν το πάρουμε με την λογική δεν θα έπρεπε να ασχολείται κάποιος με το μπάσκετ. Είναι ζημιογόνο άθλημα. Μόνο η τρέλα και η αγάπη για την ομάδα το φέρνει στην λογική».
«Ο Ολυμπιακός θα έχει το δικό του ντέρμπι, με το Πευκοχώρι»

Τους στόχους του Παναθηναϊκού στη Euroleague: «Βλέποντας και τις μεταγραφές που κάνουν όλες οι ομάδες θα ήταν κουτό να λέμε ότι πάμε να πάρουμε τη Euroleague. Ο Παναθηναϊκός πάντα διεκδικεί την κορυφή. Υπάρχουν πολλές ομάδες που ξοδεύουν πολλά χρήματα τα οποία δεν γίνεται να ξοδευτούν τώρα στην Ελλάδα. Οπότε και οι στόχοι μας είναι ανάλογοι».

Tα εθνικά πρωταθλήματα που απαξιώνει η Euroleague: «Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι υψίστης σημασίας. Τα εγχώρια πρωταθλήματα φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδα. Η Euroleague είναι μια-δυο φορές την εβδομάδα. Πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, Αρμάνι-Βίρτους».

Tο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα είναι στην Α2: «Θα δούμε τον Ολυμπιακό στην EuroLeague μπορεί και στο Kύπελλο. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θα έχει τα δικά του ντέρμπι, με το Πευκοχώρι».
 «Θέλω να πιστεύω πως θα συμβάλλουν όλοι για τον Βοτανικό»

Την ανταπόκριση του κόσμου στο πρότζεκτ του Βοτανικού: «Θα ήθελα πρώτα να διασφαλίσω τη βιωσιμότητα του πρότζεκτ του Βοτανικού, αλλά η αγάπη και η θέληση του κόσμου μας έκανε να αναθεωρήσουμε. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση και έχουν γίνει πολλές μεμονωμένες καταθέσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει κάποιος εύπορος ένα μεγάλο ποσό, αλλά θέλω να πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα θα το κάνουν. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα ανταποκριθούν, είτε είναι εφοπλιστές, είτε αθλητές. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μείνει κάποιος έξω από μια τέτοια προσπάθεια. Έχουμε έναν χρόνο μπροστά μας. Θέλω να πιστεύω πως όλοι θα ανταποκριθούν βλέποντας τις κινήσεις που κάνουμε».

Το αν προωθείται το όμορο γήπεδο στο Βοτανικό για νέο γήπεδο μπάσκετ: «Τα πρώτα δείγματα αυτό δείχνουν, αλλά θέλω να επιτρέψω να δει πρώτα τα πράγματα η ομάδα εργασίας για να αποφασιστεί ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε».

Την αρωγή του δήμου Αθηναίων: «Ο κ. Μπακογιάννης είναι πάρα πολύ θετικός, υπάρχουν και άλλοι κρίκοι που πρέπει να συμβάλουν για να προχωρήσουμε. Όπως είπε και ο ίδιος, αν δεν προχωρήσει, θα φταίμε εμείς οι ίδιοι. Ο κ. Μπακογιάννης έχει το σθένος, έχει αναλάβει το πρότζεκτ και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ολοκληρωθεί. Όταν υπάρχουν εξελίξεις θα ενημερώσουμε επίσημα τον κόσμο, για τη χρηματοδότηση και όλα τα ζητήματα του πρότζεκτ».

Την καμπάνια για την ενημέρωση και συμβολή του κόσμου στο πρότζεκτ: «Η ανταπόκριση του κόσμου μάς ανάγκασε να βγάλουμε νωρίτερα τους λογαριασμούς, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για να ξέρει ο κόσμος τα πάντα για το πώς συνεισφέρει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα