Μουντιάλ 2022: Προσήχθη ο Μισέλ Πλατινί. Aντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς.

Μουντιάλ 2022: Προσήχθη ο Μισέλ Πλατινί. Aντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσαν οι αντιπρόσωποι του Platini, και η οποία επιβεβαιώθηκε από πηγή εντός των δικαστικών αρχών όπως αναφέρει η Guardian, ο Platini δεν συνελήφθη αλλά τέθηκε σε προσωρινή ανακριτική επιμέλεια (garde à vue – μια αντίστοιχη μορφή της προσαγωγής που έχουμε στο ελληνικό δίκαιο). Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο λόγος για τη συγκεκριμένη μορφή κράτησης ήταν καθαρά τεχνικός, συγκεκριμένα για να τηρηθεί εχεμύθεια σχετικά με τις ερωτήσεις που τέθηκαν κατά την ανάκριση. [πηγή]

Επίσης στα δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι τόσο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν όσο και η Σοφί Ντιόν, πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο και οι δυο ανακρίθηκαν μέσω της ίδιας διαδικασίας χωρίς να έχουν συλληφθεί από τις αρχές ενώ στα αρχικά γαλλικά δημοσιεύματα δεν γίνεται πουθενά αναφορά σε σύλληψη (arrêté). [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Με βάση τα παραπάνω, ο ισχυρισμός ότι ο Μισέλ Πλατινί συνελήφθη με κατηγορίες για διαφθορά κρίνεται ψευδής.

Σύμφωνα με τον Independent πρώην πρόεδρος της UEFA αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς.

Η ανάθεση στο Κατάρ είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, με πολλούς να αμφισβητούν το εάν η χώρα εκπληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Υπήρξαν ακόμη και καταγγελίες περί δωροδοκίας αξιωματούχων της FIFA.

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τέθηκε υπό κράτηση το πρωί από την αστυνομία της Ναντέρ, δυτικό προάστιο των Παρισίων, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για καταγγελίες περί διαφθοράς γύρω από την απόφαση σχετικά με το Μουντιάλ.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο Πλατινί διετέλεσε πρόεδρος της UEFA από τον Ιανουάριο του 2007 έως και το 2016, όταν παραιτήθηκε από τη θέση λόγω της εξαετούς απαγόρευσης από το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε.

ellinikahoaxes.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα