Έρευνα από την Euroleague για οφειλόμενα στον Ολυμπιακό

Σε νέους μπελάδες μπαίνει ο Ολυμπιακός καθώς όπως έγινε γνωστό από την Euroleague, άρχισε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η οικονομική κατάσταση της ομάδας. Και κυρίως αν συμμορφώνεται με τους κανόνες οικονομικής σταθερότητας και Financial Fair Play. Υπήρξε καταγγελία από την Ενωση Παικτών της Euroleague για καθυστέρηση στις πληρωμές.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πλέον δεν υπάρχουν λόγια. Τον περασμένο Απρίλιο ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 84 χιλιάδων ευρώ από την Euroleague λόγω παραβίασης του Financial Fair Play και τη μη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων.

Αυτό συνέβη επειδή το αρμόδιο τμήμα της Euroleague γνωμοδότησε ότι το μπάτζετ του Ολυμπιακού ξεπέρασε το 65% των εσόδων της ομάδας κάτι που δεν επιτρέπεται.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και πολύ πιο σοβαρά.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Euroleague ξεκαθάρισε ότι άνοιξε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Ολυμπιακού, μετά από καταγγελία της Ενωσης Παικτών της διοργάνωσης ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης της Ευρωλίγκας παρέπεμψε τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Ομάδα για περαιτέρω έλεγχο σχετικά με την συμμόρφωση του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play για μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών που περιέχονται στον Πειθαρχικό Κώδικα της διοργάνωσης.

Ο Κανονισμός, βάσει του οποίου ελέγχεται ο Ολυμπιακός, έχει να κάνει με τις πληρωμές προς τους παίκτες του. Η υπόθεση προέκυψε μετά από καταγγελία της Ενωσης Παικτών της Euroleague στην Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης.

Η διαδικασία κινήθηκε με βάση την εικαζόμενη παραβίαση των κριτηρίων που ορίζονται στο άρθρο 3.α) των κανονισμών για την οικονομική σταθερότητα και τους κανόνες Fair Play. Η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Διαχείρισης να παραπέμψει την υπόθεση στην Οικονομική Επιτροπή σημαίνει ότι η τελευταία αναμένεται να εκδώσει απόφαση μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, σύμφωνα με το Άρθρο 33 του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague».

Mέσα στις επόμενες 30 ημέρες αναμένεται λοιπόν η απόφαση της Ευρωλίγκας.

Πηγή: sportime.gr 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ