ΠΑΟΚ: Λεπτές ισορροπίες με Βαρέλα

ΠΑΟΚ: Λεπτές ισορροπίες με Βαρέλα

Πριν από περίπου πέντε μήνες, το θέμα της ανανέωσης του Φερνάντο Βαρέλα έμοιαζε πως θα ήταν το πρώτο που θα τελείωνε με θετική κατάληξη για τον ΠΑΟΚ.

Αυτή την αίσθηση είχαν και οι δυο πλευρές, στο δρόμο για το πρώτο ουσιαστικό ραντεβού καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι όποιες κινήσεις είχαν καταγραφεί μέσω τρίτων.

Τη δεδομένη στιγμή, οι συζητήσεις έχουν "σκαλώσει" και οι καλά πληροφορημένες πλευρές θεωρούν πως οι πιθανότητες παραμονής του Βαρέλα στον ΠΑΟΚ είναι στο 50%-50%.

Πως φτάσαμε ως εδώ; Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Βαρέλα θεώρησε πως ο ΠΑΟΚ θα δεχθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα τις απαιτήσεις του, κάτι που δεν έγινε. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή είχε συζητήσει με τον Λούμπος Μίχελ, λίγο πριν εκείνος θέσει στη διάθεση της "ασπρόμαυρης" διοίκησης τη παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή.

Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής θεώρησε πως είχε φέρει την υπόθεση σε τέτοιο σημείο ώστε να μεταφέρει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ οτι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Δεν αποκλείεται αυτό να έκανε τους ασπρόμαυρους να αφήσουν την υπόθεση στην άκρη και να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα.

Ο Φερνάντο Βαρέλα άρχισε να "ψάχνεται" όσο έβλεπε πως το επόμενο βήμα (η επίσημη πρόταση δηλαδή) δεν ερχόταν, δίνοντας εντολή στον ατζέντη του να αναζητήσει προτάσεις.

Η ενεργή συμμετοχή του εκπροσώπου του Βαρέλα έθεσε νέα δεδομένα. Ηταν η στιγμή που καταγράφηκε η πρώτη απόσταση ανάμεσα σε Βαρέλα και ΠΑΟΚ, με τη πλευρά του κεντρικού αμυντικού να ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων στο υψηλότερο δυνατό σημείο αναφορικά με τα υπάρχοντα συμβόλαια εντός του Δικεφάλου, κοντά δηλαδή στο 1,5 εκ. ευρω.

Η όποια διάθεση για συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές έπαψε να υφίσταται. Ηταν το διάστημα που ο Βαρέλα έκλεισε τον λογαριασμό του στο Instagram, καθώς δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί τη πληθώρα μηνυμάτων που δεχόταν από τους φίλους του ΠΑΟΚ, και ήθελε να συγκεντρωθεί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Το αν η συγκεκριμένη κίνηση τον βοήθησε είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε δημοσίως τη στήριξή του στον Βαρέλα, τονίζοντας πως ό,τι και αν συμβεί στο θέμα του συμβολαίου του, δεν θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη που έχει σε εκείνον, με τον ποδοσφαιριστή να τον δικαιώνει με τις εμφανίσεις του σε κάθε παιχνίδι.

Πριν από ένα μήνα, φάνηκε πως ο Βαρέλα ήταν με το στυλό στο χέρι για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Και αυτό προέκυπτε από τις συζητήσεις που είχε γίνει ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος θέλησε να καθίσει μαζί του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να φωνάξει τον ατζέντη του για τις υπογραφές. Και αυτό ήταν το σημείο που περιπλέχτηκαν τα πράγματα.

Ο ατζέντης του Βαρέλα έθεσε νέα δεδομένα στο τραπέζι, θέλοντας να συζητήσει το μερίδιό του για την ανανέωση του συμβολαίου του πελάτη του. Εδώ θα πρέπει να μπει η παράμετρος των αποδοχών του Βαρέλα.

Ο Αφρικανός αμυντικός, στη Στεάουα είχε συμβόλαιο κοντά στις 150.000 ευρώ το χρόνο. Μέσα σε τρία χρόνια, κατάφερε να συζητά για τον δεκαπλασιασμό των αρχικών του απολαβών, κάτι που το κέρδισε με την αγωνιστική του παρουσία στον ΠΑΟΚ. Κοντά του, ο ατζέντης του, θέλησε και εκείνος να αυξήσει τις απολαβές του, σε βαθμό μεγαλύτερο των απολαβών που δικαιούνται οι ατζέντηδες στις υπογραφές συμβολαίων των πελατών τους.

Ο Βαρέλα βρέθηκε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ατζέντη του, που από τη πλευρά του κάνει ο,τι μπορεί για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό για τον ποδοσφαιριστή αλλά και για εκείνον. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που θέλουν τον Βαρέλα να έχει πρόταση από ομάδα της Κίνας.

Το αν κάτι τέτοιο ισχύει ή είναι τέχνασμα του ατζέντη του, δεν είναι εξακριβωμένο. Το σίγουρο είναι πως οι δυο τελευταίες σεζόν του Βαρέλα είναι ικανές να τον βάλουν για τα καλά σε κάποιες αγορές, όπως για παράδειγμα αυτή της Τουρκίας.

Πλέον, το θέμα Βαρέλα είναι στάσιμο, και δεν θα ξεμπλέξει πριν τα μέσα Μαΐου. Ο Βαρέλα θέλει να μείνει αλλά με την προϋπόθεση πως θα είναι όλες οι πλευρές χαρούμενες. Ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει, έχοντας βάλει περισσότερο νερό στο κρασί του από ότι η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ο ατζέντης του προσπαθεί να φέρει στον Βαρέλα το μεγαλύτερο δυνατό συμβόλαιο και παράλληλα τη καλύτερη δυνατή προμήθεια για τον ίδιο.

Οι ασπρόμαυροι θεωρούν πως έχουν φτάσει στο ταβάνι τους όσον αφορά τα χρήματα που προσφέρουν στον Βαρέλα, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να προδικάσουν την έκβαση της υπόθεσης, γνωρίζουν πως η προσφορά τους θα βάλει τον Βαρέλα μέσα στους πλέον ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στη χώρα, και περιμένουν από εκείνον να διαχειριστεί και τον ατζέντη του.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα