Τούρμπο η Λίβερπουλ για τους 4, προβάδισμα και για Τότεναμ

Τούρμπο η Λίβερπουλ για τους 4, προβάδισμα και για Τότεναμ

Η ανώτερη Λίβερπουλ καθάρισε με 2-0 την Πόρτο στο Άνφιλντ και πήρε προβάδισμα στην κούρσα πρόκρισης στους "4" του τσάμπιονς λιγκ. Οι παίκτες του Κλοπ πέτυχαν και τα δυο γκολ στο α' μέρος με τον Κεϊτά και τον Φιρμίνιο να διαμορφώνουν το τελικό σκορ από το 26'. 

Η Τότεναμ, στα ευρωπαϊκά εγκαίνια του νέου γηπέδου της, νίκησε με 1-0 τη Σίτι, με το γκολ του Σον στο 78'. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα, πάντως, έχασε χρυσή ευκαιρία να προηγηθεί στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν ο Αγουέρο δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε χτύπημα πέναλτι.

Μεγάλα ματς στο Champions League το βράδυ της Τρίτης (09/04), με τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ να εκμεταλλεύονται την έδρα τους και να παίρνουν προβάδισμα ενόψει των επαναληπτικών στα γήπεδα των Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.

Η Λίβερπουλ έχει μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού κατάφερε να νικήσει 2-0 την Πόρτο στο «Άνφιλντ» και θα πάει στο «Ντραγκάο» για να το υπερασπιστεί και να βρεθεί ξανά στα ημιτελικά του Champions League. Σκόρερ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν οι Κεϊτά και Φιρμίνο.
Δείτε τα highlights από το Λίβερπουλ – Πόρτο

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ στο νέο της γήπεδο υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Σίτι και κατάφερε να τη... λυγίσει 1-0 έχοντας πια τον πρώτο λόγο για να είναι στους «4» του Champions League. Παρότι οι «Πόλιτες» κέρδισαν πέναλτι, ο Γιορίς κράτησε το «μηδέν» για «σπιρούνια» που έδειξαν χαρακτήρα ακόμα κι όταν τραυματίστηκε ο Χάρι Κέιν. Το γκολ του Σον τους έδωσε μεγάλη νίκη και μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Μάντσεστερ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα