Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, θα διασταυρώσουν απόψε τα «ξίφη τους» (20:00) στο ΟΑΚΑ, στον έναν από τους δυο ημιτελικούς για το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ.

Το ζευγάρι αυτό είναι σχεδόν καθιερωμένο, καθώς οι δυο μονομάχοι του ελληνικού μπάσκετ συναντώνται κάθε χρόνο σε διαφορετικούς γύρους, πέραν εκτός των έξι συνεχόμενων τελικών που έπαιξαν στο γήπεδο του Ελληνικού.

Το σύστημα των νοκ άουτ αγώνων, μετά την κατάργηση των φάιναλ φορ, το 2004, δίνει θεωρητικό προβάδισμα στον εκάστοτε γηπεδούχο, λόγω της έδρας, αν και στους δύο προηγούμενους ημιτελικούς των «αιωνίων» αντιπάλων ο Παναθηναϊκός νίκησε και απέκλεισε ισάριθμες φορές τον Ολυμπιακό, όταν στην περίοδο 2013-2014 ήταν γηπεδούχος (67-59) και φιλοξενούμενος (67-77) την περίοδο 2016-2017.

Η τελευταία αναμέτρηση των «αιωνίων» ήταν στο ΣΕΦ, πριν από έναν μήνα, για τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, με νικητή τον Ολυμπιακό, ενώ έχουν προηγηθεί οι νίκες του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας.

Νέο πρόσωπο του Ολυμπιακού θα είναι ο Αμερικανός Μπριάντε Ουέμπερ, ο οποίος αντικατέστησε τον Αλεξ Τουπάν και θα κάνει ντεμπούτο στον σημερινό αγώνα, αποτελώντας τον γρίφο για την άμυνα του «τριφυλλιού», από το οποίο θα απουσιάσουν οι Παππάς και Λάνγκφορντ.

Στη Χαλκίδα (17.00), η Κύμη θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στον έτερο ημιτελικό Κυπέλλου και οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στον τελικό του θεσμού, είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο ΣΕΦ (71-54 την ΑΕΚ). Από την άλλη, η ομάδα της Κύμης έχει την ιστορική ευκαιρία να δώσει το «παρών» για πρώτη φορά σε έναν τελικό.

 

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα