Στον τελικό του Λιμπερταδόρες με VAR η Ρίβερ

Στον τελικό του Λιμπερταδόρες με VAR η Ρίβερ

Τεράστια ανατροπή στην αναμέτρηση της Γκρέμιο με την Ρίβερ Πλέιτ, στον δεύτερο ημιτελικό των μεταξύ τους αγώνων για το Κόπα Λιμπερταδόρες. 

Οι «Millonarios» κατάφεραν να επικρατήσουν με σκορ 2-1 μέσα στην έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας, με τον διαιτητή να κάνει χρήση του VAR λίγο πριν το φινάλε και να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων που ευστόχησαν και πήραν το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. 

Η Γκρέμιο, η οποία είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα στο «Μονουμεντάλ» με 1-0, κατάφερε να προηγηθεί στο 36ο λεπτό του παιχνιδιού και φαινόταν πως δύσκολα θα χάσει την πρόκριση. 

Ωστόσο, η Ρίβερ δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και παρά τις ευκαιρίες που είχαν οι Βραζιλιάνοι, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με την κεφαλιά του Μπορέ στο 82΄. Έξι λεπτά αργότερα έγινε η φάση του ματς. Ο Σκόκο σούταρε και, έπειτα από τις αντιδράσεις του ίδιου και των συμπαικτών του, ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και φάνηκε πως ο Μπρεσάν βρήκε τη μπάλα με το χέρι. 

Ο ρέφερι έδειξε πέναλτι, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των παικτών της Γκρέμιο, και ο Μαρτίνες στο 95’ ευστόχησε και έγινε ο ήρωας της Ρίβερ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. 

Στον τελικό, μάλιστα, του Λιμπερταδόρες είναι πιθανό να δούμε σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Παλμέιρας (οι Αργεντινοί είχαν επικρατήσει με 2-0 στο Μπομπονέρα). 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα