Πέρασε η τροπολογία για την Τούμπα στη Βουλή: Ανοίγει ο δρόμος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Πέρασε η τροπολογία για την Τούμπα στη Βουλή: Ανοίγει ο δρόμος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον ΠΑΟΚ! Η τροπολογία για την παραχώρηση της έκτασης των 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας έγινε δεκτή επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου.

Η τροπολογία του Πάνου Καμμένου κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και η ρύθμιση τέθηκε σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης: «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης».

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία με την οποία πέρασε η τροπολογία που αφορά την παραχώρηση έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, για τη δημιουργία και κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στην Τούμπα.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, στην Βουλή βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος και ο νομικός, Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν αφορά μόνο το θέμα της έκτασης αλλά περιλαμβάνονται σε αυτήν οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, τα θέματα parking, δημόσιων χώρων και κοινόχρηστων χώρων, ο χωρικός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός και τα θέματα αρχαιολογίας. Τέθηκε θέμα αναγκαιότητας μιας ρύθμισης που θα προβλέπει όλα τα ζητήματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα απόλυτα ασφαλές νομοθετικό πλαίσιο και να μην προκύψουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στο εν λόγω ζήτημα.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα