Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για την αφαίρεση βαθμών

Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για την αφαίρεση βαθμών

Εκδικάστηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΑΕΚ για την απόφαση του αθλητικού δικαστή της Super League. Βάσει αυτής, η Ένωση τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από την κατάταξη του τρέχοντος πρωταθλήματος, πρόστιμο και τιμωρία της έδρας με δύο (2) αγωνιστικές, για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. 

Η νομική εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου, ζήτησε μόνο την επιβολή προστίμου επειδή, όπως είπε, δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες και τραυματίες, ενώ τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν στον εν γένει χώρο του σταδίου. 

«Η έκθεση των τριών παρατηρητών αναφέρει τα ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Οι δράστες πετούσαν αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός του περιβάλλοντα χώρου», ανέφερε η κυρία Ρίζου.

Και συμπλήρωσε: «Το παράπονό μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια, αυτό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μιας ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, ενώ ήταν μικρής διάρκειας».

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε βίντεο με τα επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την υπεράσπιση της ΑΕΚ να ζητεί να ληφθεί υπόψη, καθώς υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο αυτό να συμβαίνει στην εκδίκαση της έφεσης και όχι στην αρχική εκδίκαση της υπόθεσης. Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να γίνει χρήση του βίντεο, με την κυρία Ρίζου να σημειώνει: «Μας επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς να επηρεαστεί η εξέλιξη του αγώνα. Τι τιμωρία θα υπάρξει αν συμβούν αυτά; Η ίδια; Δεν θα είναι άδικο για εμάς;». 

Η απόφαση αναμένεται εντός των ημερών.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα