Europa League: Μίλαν - Ολυμπιακός 3-1 Τελικό

Europa League: Μίλαν - Ολυμπιακός 3-1  Τελικό

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται στο Σαν Σίρο κόντρα στην ιστορική Μίλαν 

Ο Ολυμπιακός θα δώσει τους δυο επόμενους αγώνες του με τη Ντουντελάνζ και θέλει να πάρει έξι πόντους για να ελπίζει σε πρόκριση στους "32" του θεσμού.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Μίλαν 6 (4-1)

2. Μπέτις 4 (3-0)

3. Ολυμπιακός 1 (1-3)

4. Ντουντελάνζ 0 (0-4)

 

90+3'90+3'

Δοκάρι για τη Μίλαν με σουτ του Τσαλχάνογλου στο φινάλε των καθυστερήσεων.

 90'Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Η Μπέτις έχει κάνει το 3-0 απέναντι στους Λουξεμβούργιους.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπέτις προηγείται 1-0 της Ντουντελάνζ με το γκολ του Σανάμπρια στο 57ο λεπτό.

84'Ο Φορτούνης έκανε ένα απογοητευτικό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

83'Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Τουρέ, μέσα ο Φορτούνης.

 80'Αλλαγή για τη Μίλαν. Εκτός ο Σούσο, μέσα ο Μπορίνι.

79'ΓΚΟΟΟΛ για τη Μίλαν (Κουτρόνε): Κατάρρευση για την άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Τσαλχάνογλου να κάνει χαμηλό γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Σισέ και ο Κουτρόνε εκτέλεσε από κοντά τον Σα για το 3-1. της Μίλαν.

Στο γήπεδο βρίσκονται 22.294 θεατές και τα έσοδα είναι 543.039,50 ευρώ.

78'Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Μέσα ο Μεριά, εκτός ο Τοροσίδης.

76'ΓΚΟΟΟΛ για τη Μίλαν (Ιγκουαΐν): Ο Αργεντινός άδειασε τον Σισέ, πλάσαρε με το αριστερό από καλή θέση και νίκησε τον Σα για το 2-1. Μέσα σε έξι λεπτά, η Μίλαν έφερε τούμπα το ματς.

76'Αντεπίθεση για τη Μίλαν, κάθετη του Σούσο από δεξιά, βγήκε και μάζεψε ο Σα.

74'Πολύ καλό σουτ του Φετφατζίδη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρέινα.

73'Σέντρα του Σούσο από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Κουτρόνε. Επικίνδυνη φάση για τους γηπεδούχους.

72'Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Ναουέλ, μέσα ο Ποντένσε.

70'ΓΚΟΟΟΛ για τη Μίλαν (Κουτρόνε): Σέντρα του Τσαλχάνογλου από τα αριστερά, κεφαλιά του Κουτρόνε, ο οποίος κινήθηκε πίσω από τον Σισέ και 1-1. Συνεργάστηκαν στο γκολ οι δυο αλλαγές του Γκατούζο.

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Νάτχο

66'Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρασε δυο αντιπάλους του στον άξονα, πήρε μέτρα προς την περιοχή της Μίλαν, έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αν είχε κάνει καλύτερο τελείωμα ο Ισραηλινός, θα μπορούσε να σημειωθεί και δεύτερο τέρμα για τους Πειραιώτες.

 65'Στέκεται πολύ καλά ο Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο του β' μέρους και έχει "απορροφήσει" την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Έχει δρόμο όμως ακόμη το ματς.

61'Εξαιρετική σέντρα του Σούσο από τα δεξιά, ο Κουτρόνε δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα στην προβολή που έκανε από τη μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

57'Νέα πολύ καλή σέντρα του Κούτρη, κεφαλιά του Γκερέρο και άουτ. Πήγε να κάνει κάτι αντίστοιχο με τη φάση του γκολ στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακό, αλλά δεν έγινε το... deja vu.

56'Κίτρινη κάρτα στον Τσαλχάνογλου για φάουλ στον Φετφατζίδη.

54'Διπλή αλλαγή για τη Μίλαν. Εκτός οι Καστιγέχο και Μποναβεντούρα. Μέσα οι Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου.

51'Νέο σουτ του Σούσο από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, έχοντας μπροστά του τον Γκιλιέρμε, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σα.

50'Στην αντεπίθεση η Μίλαν, ο Σούσο σούταρε με το αριστερό από τα δεξιά, μπλόκαρε ο σταθερότατος Σα.

50'Καλή εκτέλεση φάουλ του Κούτρη, έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε ο Ρέινα.

48'O Ιγκουαΐν πήρε τη μπάλα από τον Σούσο, σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, έγινε κόντρα και κόρνερ για τη Μίλαν.

46'Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Γκιλιέρμε να σουτάρει έξω από την περιοχή με το δεξί και τον Ρέινα να μπλοκάρει.

46'Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος του κόντρα στην Μίλαν άλλα έχει τη δυναμική υποστήριξη από περίπου 6.000 οπαδούς του που πήραν θέση στις εξέδρες του "Σαν Σίρο". Δείτε PHOTOS.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Μπέτις - Ντουντελάνζ 0-0.

Σταύρος Γεωργακόπουλος:  Τηρουμένων των αναλογιών, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σταθεί αξιοπρεπέστατα στο πρώτο μέρος, ενώ κράτησαν και το 0-1 υπέρ τους. Έχουν δεχθεί πίεση, έχουν δεχθεί φάσεις, έχουν σταθεί και τυχεροί σε κάποιες στιγμές του αγώνα, ωστόσο, δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους. Βγήκαν και στην επίθεση, "ενόχλησαν" τους αμυντικούς της Μίλαν, απείλησαν στο μέτρο του δυνατού κι αν διορθώσουν κάποια αβίαστα ατομικά λάθη θα αυξήσουν κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας... Ήδη έχουν γεμίσει με νεύρα τους αντιπάλους τους! 

Το γκολ του Γκερέρο με υπέροχη κεφαλιά στο 14ο λεπτό είναι αυτό που χωρίζει ως τώρα τις δυο ομάδες. Ο Ισπανός φορ έχει να σκοράρει από το 5-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 2η αγωνιστική της Super League.

45+1'Λήξη πρώτου ημιχρόνου, Μίλαν - Ολυμπιακός 0-1

45'Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

44'Φάση διαρκείας στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Μπακαγιόκο έπιασε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή προ του Σισέ με υποψία επιθετικού φάουλ, η μπάλα πέρασε άουτ.

41'Καλοζυγισμένη σέντρα του Σούσο από τα δεξιά προς τον Καστιγέχο, αλλά εκείνος δεν έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

39'Έχουν ακουστεί και τα πρώτα σφυρίγματα από τους φίλους της Μίλαν, ενώ ο Γκατούζο έχει αλλάξει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2, βάζοντας τον Καστιγέχο στην περιοχή δίπλα στον Ιγκουαΐν.

37'Νέα ευκαιρία για τη Μίλαν που πιέζει. Γύρισμα από τα δεξιά από τον Καστιγέχο, η μπάλα πέρασε από τον Μιράντα και τον Ιγκουαΐν, ο οποίος μάλλον αιφνιδιάστηκε. Αν γινόταν κάτοχος της μπάλας ο Αργεντινός φορ, τα πράγματα θα γίνονταν επικίνδυνα για την άμυνα του Ολυμπιακού.

37'Σουτ του Καστιγέχο, η μπάλα βρήκε και στον Τοροσίδη, έπεσε όμως ο Σα και μπλόκαρε.

35'Πολύ καλή στιγμή για τη Μίλαν, με τον Ιγκουαΐν να ξεκινά από θέση οφσάιντ όταν δέχτηκε τη μπαλιά, σούταρε με το αριστερό προ του Μιράντα από τα πλάγια θέση, αλλά ο Σα απέκρουσε με τα πόδια.

35'Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Κούτρη να βρίσκει υπέροχα στα αριστερά τον Ναουέλ, ο Ρέινα βγήκε εκτός εστίας, ο Ναουέλ πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Σταύρος Γεωργακόπουλος:  Με το πού πάτησαν πιο σίγουρα στο τερέν οι "ερυθρόλευκοι", βρήκαν το γκολ στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια κι έβαλαν νέα δεδομένα στο ματς. Το 0-1 από το 13' δεν τους έδωσε απλά προβάδισμα, αλλά κι αυτοπεποίθηση για να κρατήσουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και να ψάξουν χώρους στην αντεπίθεση. Το ζητούμενο είναι να αντέξουν στο αμυντικό σκέλος, αφού όσο περνά η ώρα και μένει το 0-1, οι παίκτες του Γκατούζο θα ρισκάρουν όλο και περισσότερο στο επιθετικό σκέλος και θα αφήνουν κενά στα μετόπισθεν. Έχει σημασία, ωστόσο, να μη γίνονται ανόητα φάουλ όπως του Ναουέλ πριν από λίγα λεπτά στο ημικύκλιο...

33'Εκτέλεση φάουλ του Ιγκουαΐν, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ανακούφιση στους Πειραιώτες.

31'Φάουλ του Ναουέλ στον Μπακαγιόκο στο ημικύκλιο της περιοχής.

30'Φεύγει το ημίωρο του αγώνα στο "Σαν Σίρο", ο οποίος κυλάει πολύ καλά για τον Ολυμπιακό που προηγείται από το 14ο λεπτό με τον Γκερέρο.

27'Μόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού ακούγεται στο "Σαν Σίρο" από το πρώτο λεπτό!

 26'Ο Φετφατζίδης έκανε υπέροχη ενέργεια, βρήκε τον Ναουέλ στην περιοχή και αριστερά, αλλά εκείνος άργησε χαρακτηριστικά με τη μπάλα στα πόδια και τον έκοψε η άμυνα της Μίλαν.

24'Σέντρα του Σούσο από τα δεξιά για τον Ιγκουαΐν, έδιωξε σε κόρνερ ο Σισέ στο πρώτο δοκάρι.

22'Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό σε αντεπίθεσή του, με του Τουρέ να δίνει στον Ναουέλ, εκείνος σούταρε έξω από την περιοχή με το δεξί και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρέινα.

21'Εκτέλεση φάουλ του Σούσο, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σα.

19'Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πατάει καλύτερα στο χορτάρι μετά το δυνατό ξεκίνημα της Μίλαν, η οποία μοιάζει σαστισμένη.

17'Να δούμε πώς θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να διατηρήσει το προβάδισμά του και πώς θα καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα καρέ του τη Μίλαν, η οποία είναι δεδομένο πως θα πιέσει για την ισοφάριση.

14'ΓΚΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό (Γκερέρο): Ο Νάτχο βρήκε τον Κούτρη στα αριστερά, εκείνος έκανε υπέροχη σέντρα και ο Γκερέρο με εκπληκτική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρέινα και 0-1 για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο. Φοβερό τελείωμα του Ισπανού 

 

⚽️ #Milan 0:1 #Olympiakos | Europa League | Day 2 | Goal #Miguel #Guerrero, 14#MILOLY
via @VideoGoals_HD pic.twitter.com/rFOHUm0o1k

— via @VideoGoals_HD (@viaVideoGoalsH1) 4 Οκτωβρίου 2018

14'ΓΚΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό (Γκερέρο):

12'Ωραία ανάπτυξη της Μίλαν, με τον Καστιγέχο να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά απομάκρυνε η άμυνα του Ολυμπιακού.

10'Έφυγε το πρώτο δεκάλεπτο, παραμένει η λευκή ισοπαλία ανάμεσα στη Μίλαν και τον Ολυμπιακό.

9'Νέα σέντρα του Σούσο από δεξιά, απομάκρυνε ο Μιράντα. Πιέζουν οι γηπεδούχοι, που είναι πιο ορεξάτοι και επιθετικοί σε αυτό το ξεκίνημα.

6'Γκολ οφσάιντ για τη Μίλαν. Ο Σούσο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μποναβεντούρα έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά ο εκτεθειμένος Καστιγιέχο την έσπρωξε στα δίχτυα. Θα γινόταν το 1-0 και το... απέτρεψε ο παίκτης των "ροσονέρι". "Δώρο" για τον Ολυμπιακό!

Να πούμε πως έβαλε γκολ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στον εκτός έδρας αγώνα της Άρσεναλ με την Καραμπάχ!

3'Ο Καστιγιέχο έγινε κάτοχος της μπάλας από ωραία κάθετη πάσα, ήταν όμως εκτεθειμένος και υποδείχθηκε οφσάιντ.

2'Φάουλ έκανε ο απρόσεκτος Σισέ στον Μπακαγιόκο σε καλή θέση για απευθείας εκτέλεση. Η μπάλα βρήκε στο τείχος στην εκτέλεση του Σούσο και εν συνεχεία μπλόκαρε ο Σα.

1'Έναρξη του αγώνα.

Σε πολύ λίγο η σέντρα της μεγάλης αναμέτρησης.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στους δρόμους του Μιλάνου αρκετές ώρες πριν το ματς.

 Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο χορτάρι του "Σαν Σίρο" πριν το ματς της Μίλαν με τον Ολυμπιακό.

Με 4-2-3-1 παρατάσσεται και πάλι ο Ολυμπιακός. Ο Σα στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, αριστερά ο Κούτρης και στο κέντρο της άμυνας οι Μιράντα και Σισέ. Ο Γκιλιέρμε σε ρόλο εξαριού, Νάτχο και Τουρέ σε πιο δημιουργικό ρόλο, αλλά μένει να φανεί στο γήπεδο ποιος θα είναι αντί-Φορτούνης, οι Φετφατζίδης και Ναουέλ στα άκρα, με τον Γκερέρο στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί για 25η φορά με σύλλογο από την Ιταλία. Ο απολογισμός του είναι μέχρι στιγμής 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Συνεχίζεται η προθέρμανση των δυο ομάδων στο "Σαν Σίρο", σε περίπου 35 λεπτά ξεκινάει ο σπουδαίος αγώνας

Ο Ολυμπιακός έχει αλλαγμένη κατά τα 11/11 την αρχική σύνθεση σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ η Μίλαν είναι διαφορετική κατά τα 5/11 σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Σασουόλο, όπου επικράτησε με 1-4

Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 0-1 στο Φάληρο, αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ενώ την Κυριακή (7/10) θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η Μίλαν ετοιμάζεται για τη μάχη με τον Ολυμπιακό και η επίσημη ιστοσελίδα της θυμήθηκε την πολύ καλή παράδοση των "ροσονέρι" κόντρα σε ελληνικές ομάδες, κάνοντας ειδική μνεία σε τρεις παίκτες της που έγιναν ήρωες από το... πουθενά!

Γνωστοποιήθηκαν από νωρίς το μεσημέρι οι εμφανίσεις που θα φορέσουν Μίλαν και Ολυμπιακός στο "Σαν Σίρο".

Περίπου 6000 φίλοι του Ολυμπιακού αναμένονται απόψε στις εξέδρες του San Siro και πολλοί από αυτούς έντυσαν στα ερυθρόλευκα την Piazza Duomo, στο δρόμο για το γήπεδο.

Αναπληρωματικοί:

Μίλαν: Ντοναρούμα, Τσαλχάνογλου, Μπορίνι, Μουσάτσιο, Κουτρόνε, Κεσιέ, Λασάλτ.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Καμαρά, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Χάσαν, Μεριά, Ποντένσε.

Οι 11άδες:

Μίλαν: Ρέινα, Καλάμπρια, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Μπακαγιόκο, Μποναβεντούρα, Μπίγλια, Καστιγέχο, Σούσο, Ιγκουαΐν.

Ολυμπιακός: Ζοζέ Σα, Τοροσίδης, Ρόντερικ, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Τουρέ, Φετφατζίδης, Ναουέλ, Γκερέρο.

Έγιναν γνωστές και οι συνθέσεις των δυο ομάδων, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αλλάζει ΟΛΗ την 11άδα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα έφεραν 0-0 με τη Μπέτις στο Φάληρο και οι ροσονέρι νίκησαν δύσκολα 0-1 την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα