Κροατία: Αληθινή ή ψεύτικη η επιστολή των διεθνών;

Κροατία: Αληθινή ή ψεύτικη η επιστολή των διεθνών;

Μπορεί το παγκόσμιο να το σήκωσε η Γαλλία, ωστόσο η ομάδα που κέρδισε τις καρδιές μας ήταν η Κροατία, η οποία πέτυχε μία τεράστια ποδοσφαιρική επιτυχία που όμοια δεν έχει υπάρξει στην ιστορία της. 

Η πολιτική κατάσταση στην χώρα των Βαλκανίων είναι δύσκολη και χθες μάλιστα δημοσιεύθηκε μία επιστολή στα social media με την οποία οι παίκτες φέρεται να κατακεραυνώνουν το πολιτικό σύστημα στην χώρα τους, και να απαιτούν από όλους τους πολιτικούς να μην καπηλευτούν την εθνική επιτυχία τους για προβολή τους. 

Η επιστολή ανέφερε: 

 «Η Κροατία είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι μέλη μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική. Η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που σύντομα θα είναι ανυπόφορη.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών που έχουν οδηγήσει τους κατοίκους στη μιζέρια, τη φτώχια και την απελπισία, να μείνουν μακριά από την εθνική ομάδα. Δεν είστε καλοδεχούμενοι στα αποδυτήρια, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να έχουμε κάποια χειραψία μαζί σας. 

Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η Κροατία είναι η πιο φτωχή ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα, επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν ένα γεύμα.

Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφασή μας και να μην φορέσετε τις ποδοσφαιρικές μας φανέλες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την δική σας προβολή. Αν το κάνετε θα είναι σαν να υποβαθμίζετε την αξία της δουλειά μας και τα επιτεύγματά μας.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το τεχνικό τιμ ενημερώνουμε πως όλα τα χρήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά. Έτσι θα χρηματοδοτηθούν οι καλοκαιρινές τους διακοπές, για παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ την Αδριατική θάλασσα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε.

Βρίσκονται στην καρδιά και τις σκέψεις μας».

Αυτή η επιστολή γράφτηκε από ένα πρόσωπο (εκτός Εθνικής ομάδας) που πήρε την πρωτοβουλία και υπέγραψε ως «Εθνική Κροατίας» και ως «ο προπονητής της Ζλάτκο Ντάλιτς».

Αρκετές ώρες μετά, κροατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν είναι γνήσια ως επιστολή της Εθνικής ομάδας και την έχει γράψει ο Ιγκόρ Πρέμουζιτς υπογράφοντας την ως «Ζλάτκο Ντάλιτς» θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα στην πολιτική σκηνή της Κροατίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα