Η Αγγλία επιστρέφει στα ημιτελικά του Μουντιάλ, 2 - 0 τη Σουηδία

Η Αγγλία επιστρέφει στα ημιτελικά του Μουντιάλ, 2 - 0 τη Σουηδία

Η Αγγλία νίκησε 2-0 τη Σουηδία και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη 11/7 το νικητή του αγώνα Ρωσία-Κροατία που ξεκινά απόψε στις 21:00 στο Σότσι.

Τα «Λιοντάρια» παρουσιάστηκαν καλύτερα στο γήπεδο της Σαμάρα, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στη Σουηδία και με τα γκολ των Μαγκουάιρ και Ντέλε Άλι έφτασαν στη νίκη-πρόκριση. Μάλιστα επιστρέφουν σε ημιτελικά Μουντιάλ για πρώτη φορά έπειτα από το 1990!



Ισορροπημένο ήταν στο ξεκίνημα το παιχνίδι χωρίς να μπορεί κάποια ομάδα να απειλήσει ουσιαστικά, Τα σου των Κλάεσον και Κέιν δεν απείλησαν στο 13’ και το 20’ αντίστοιχα,. Σιγά-σιγά οι Άγγλοι ανέβασαν την πίεσή τους και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 30ό λεπτό στην πρώτη σημαντική ευκαιρία στον αγώνα. Ο Γιανγκ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μαγκουάιρ πήδησε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Όλσεν.

Οι Άγγλοι είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο α’ ημίχρονο, όμως τη σπατάλησαν. Στο 45ο ο Στέρλινγκ με ατομική ενέργεια επέμεινε και βρήκε τελικά χώρο για το σουτ, το οποίο όμως κόντραρε στον Λίντελεφ και κατέληξε κόρνερ.

Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει οριστικά υπέρ της Αγγλίας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς διπλασίασε τα τέρματά της. Στο 59’ μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Λίνγκαρντ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντέλε Άλι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-2.

Η Σουηδία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 62’ έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ όταν ο Τόιβονεν βγήκε από τα δεξιά, έκανε τη συρτή σέντρα, ο Μπεργκ με τακουνάκι, "έσπασε" έξω την μπάλα στον Κλάεσον. Εκείνος επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Πίκφορντ με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε.

Στο 67’ άλλη μία στημένη φάση των Άγγλων δημιούργησε πρόβλημα στους Σουηδούς, ωστόσο το σουτ του Μαγκουάιρ ήταν άστοχο.

Οι Σουηδοί έχασε και νέα ευκαιρία στο 71’ όταν ο Αουγκούστινσον βγήκε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Μπεργκ κοντρόλαρε την μπάλα, άδειασε τον Μαγκουάιρ, έκανε το γυριστό, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Αγγλία είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία στο 78' με τον Κραφτ να λέει «όχι» στον Στέρλινγκ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τους Άγγλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρι Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Χέντερσον, Γιανγκ, Λίνγκαρντ, Άλι, Στέρλινγκ, Κέιν.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Τοϊβόνεν, Μπεργκ.

neakriti

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα