Αντιδράσεις για την αθώωση του ΠΑΟΚ: Καταγγέλλουν πολιτική παρέμβαση! Το μήνυμα Σαββίδη

Την αθώωση του ΠΑΟΚ τουλάχιστον ως προς την αφαίρεση των τριών βαθμών και την τιμωρία της έδρα του «δικέφαλου» αποφάσισε μετά από περίπου δέκα ώρες συνεδρίασης η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αναιρώντας αμφότερες τις πρωτόδικες αποφάσεις. Το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο, είναι η κατοχύρωση του παιχνιδιού με 0-3 στον Ολυμπιακό και το πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Αυτή η απόφαση, όπως ήταν λογικό προκάλεσε τη σφοδρή αγανάκτηση της φίλαθλης κοινής γνώμης, καθώς μόλις πριν μερικούς μήνες, για παρόμοιο περιστατικό στο Απόστολος Νικολαΐδης και ρίψη αντικειμένου στον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς, ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με μηδενισμό, αφαίρεση 5 βαθμών και τιμωρία της έδρας του για δύο αγώνες.

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε ανοιχτά λόγο για… πολιτική παρέμβαση ζητώντας την παραίτηση της ΕΠΟ, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις και από άλλες ΠΑΕ κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος ανέφερε ότι πρόκειται για αδιανόητη, προκλητική και αισχρή απόφαση. «Η απόφαση προσπαθεί με το ζόρι να εκτελέσει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι το πρωτάθλημα θα πάει στον ΠΑΟΚ… Πάρτε το πρωτάθλημα, συγχαρητήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Περάν της χαριστικής διαδικασίας φόρων και πρόστιμων κλπ. στον κ. Σαββίδη, ξέρω ότι ο κ. πρωθυπουργός εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει μπει σε μια διαδικασία ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Μπράβο και στον πρωθυπουργό, μπράβο και στον ΠΑΟΚ» πρόσθεσε. Όπως τόνισε ο κ. Μαντούβαλος, σε ανάλογα παραπτώματα άλλων ομάδων υπήρξαν άλλες αποφάσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι με τα ίδια επεισόδια είχαμε άλλη απόφαση για τον Παναθηναϊκό» σχολίασε από πλευράς του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Aλλαγή δεδομένων στο πρωτάθλημα της Super League

Νέα αλλαγή δεδομένων στο πρωτάθλημα της Super League. Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της έφεσης που υπέβαλε κατά της πρωτόδικης ποινής των γεγονότων του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στο σημερινό (11/03) παιγνίδι με την ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία, εφόσον νικήσει, να περάσει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ εξέδωσε την απόφασή της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες που συνεδρίαζε για την προσφυγή του «Δικεφάλου του Βορρά».

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του πειθαρχικού οργάνου της Ομοσπονδίας, οι βαθμοί (-3) που είχαν αφαιρεθεί πρωτοδίκως από τους «ασπρόμαυρους» τους επιστρέφονται, ενώ «σβήστηκε» επίσης η ποινή της τιμωρίας της έδρας με 2 αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα το βράδυ την Ένωση (19:30) με τον κόσμο στο πλευρό του!

Με βάση την απόφαση της επιτροπής εφέσεων, το ματς της Τούμπας που δεν έγινε ποτέ κατακυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0, όπως ακριβώς είχε αποφανθεί και το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League.

Ο ΠΑΟΚ με την εξέλιξη αυτή έχει 52 βαθμούς έναντι 54 της Ένωσης, ενώ ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στους 50, αν και μπορεί να επιστρέψει στους 47, καθώς έχει τιμωρηθεί πρωτοδίκως με -3 βαθμούς για τα επεισόδια στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (εκκρεμεί εδώ η απόφαση της επιτροπής εφέσεων, η οποία θα εκδοθεί αύριο Δευτέρα ή -το αργότερο- ως την Τρίτη).

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο»

Αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να «πέσει» η απόφαση για το ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό να διεξαχθεί κανονικά.

Η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων»: «Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο».

Ανοιξαν τα εκδοτήρια-Μήνυμα Ιβάν Σαββίδη στους φιλάθλους

Από τα εκδοτήρια της Τούμπας άρχισε από τις 8.30 το πρωί η διάθεση των εισιτηρίων του σημερινού αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ όπως αποφασίστηκε από την σύσκεψη των παραγόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αμέσως μετά την μεταμεσονύχτια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

Από τον ΠΑΟΚ αποφασίστηκε ότι όλα τα εισιτήρια (τα 16 χιλιάδες δηλαδή, εκτός των διαρκείας) θα διατεθούν αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό να γίνει ο καλύτερος δυνατός έλεγχος όσων θα εξασφαλίσουν είσοδο στο γήπεδο.

Από τον ΠΑΟΚ τονίζεται ότι? «το ΔΣ αντιλαμβάνεται τη δυσκολία να μην υπάρχουν στο ίντερνετ εισιτήρια και ζητά την κατανόηση των φιλάθλων για τις ειδικές συνθήκες που διοργανώνεται το παιχνίδι».

Από εκεί  και πέρα, από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουν προβλέψει και πολλά καινούρια-έκτακτα μέτρα, για να αυξηθεί η ασφάλεια έξω και μέσα από το γήπεδο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης έστειλε στον κόσμο της ομάδας του το εξής μήνυμα: «Αγαπητοί φίλοι, απευθύνομαι σε όσους δεν τους είναι αδιάφορη η τύχη του αγαπημένου μας ΠΑΟΚ. Γίναμε όλοι μας μάρτυρες του τρόπου που οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εναντίον μας και το παραμικρό συμβάν. Σας καλώ όλους, όσοι κάποτε αγαπήσατε τα ασπρόμαυρα χρώματά μας, να γίνετε ασπίδα εναντίον οποιασδήποτε προβοκάτσιας και να θυμάστε: η τιμή του ΠΑΟΚ είναι στα χέρια μας και η δύναμή μας δεν είναι μόνο στην ενότητα, αλλά και στην ικανότητα να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, αποκλείοντας ενέργειες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της ομάδας μας. Άλλωστε και στο παρελθόν, ενώπιον οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, στεκόμασταν ενωμένοι και μόνο με τη φωνή στηρίζαμε την ομάδα.

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω σε μας και στην ελληνική δικαιοσύνη και θα συνεχίσω να κάνω τα πάντα, προκειμένου να προστατεύσω τα νόμιμα συμφέροντα του ΠΑΟΚ.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω στην κατανόηση. Με εκτίμηση,

Ιβάν Σαββίδης».

Στο μεταξύ οι ουρές που σχηματίστηκαν στα εκδοτήρια της Τούμπας είναι ήδη μεγάλες. Και οι πρώτοι που έφθασαν σε αυτά ξεκίνησαν με την πληροφόρησης της άρσης της τιμωρίας της έδρας από τις  3 τα ξημερώματα.

Δίχτυα ασφαλείας στις κερκίδες

Σε πλήρη κινητικότητα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, "οχυρώνουν" το γήπεδο της Τούμπας και για το σημερινό αλλά και για τα επερχόμενα παιχνίδια από τον κίνδυνο νέου κρούσματος ρίψης αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι αποφάσισαν ακόμα και πριν την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων την λήψη προστατευτικών μέτρων  και ήδη τοποθετείται στο γήπεδο  δίχτυ προστασίας για να μην περνάει τίποτα προς τον αγωνιστικό χώρο. Προς το παρόν δίχτυ θα υπάρχει εκτός από την  θύρα 4 και μπροστά από το σκέπαστρο στις Θύρες 1-2-3, ώστε να περιοριστεί και από τους συγκεκριμένους χώρους το ενδεχόμενα  ρίψης αντικειμένων προς το γήπεδο.  Αυτή είναι μια απόφαση από μια σειρά αναλόγων για την πλήρη προστασία της ομάδας και του γηπέδου της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα