Πρώτη ήττα για την Εθνική, 95-87 η Γαλλία

Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 95-87 από τη Γαλλία σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Η Εθνική προηγήθηκε στο ματς 5-0 με καλάθι του Μπουρούση και τρίποντο του Καλάθη, όμως η συνέχεια ανήκε στη Γαλλία. Οι Λοβέρν και Φουρνιέ νίκησαν κατά κράτος την ελληνική άμυνα και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, σκοράροντας πολλές φορές με γκολ-φάουλ. Οι Γάλλοι ξέφυγαν γρήγορα με δέκα πόντους 20-10, ενώ για την Εθνική πέντε πόντοι από τον Παπαπέτρου έφεραν το ματς στο 23-15. Στο 10’ το σκορ έφτασε στο 27-15 για τη Γαλλία.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας συνέχισε να μην λειτουργεί με τους Γάλλους να σκοράρουν πολύ συχνά μέσα από τη ρακέτα και να κερδίζουν συνολικά στο πρώτο μέρος πέντε γκολ-φάουλ. Για την Εθνική ο Παππάς, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, ο Μπουρούσης, ο Καλάθης και ο Αντετοκούνμπο προσέφεραν πόντους με τον τελευταίο να βγάζει ενέργεια και στην άμυνα και να πετυχαίνει δύο κοψίματα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Γαλλία να προηγείται με το ευρύ 55-36!

Η Ελλάδα με 6-0 από τον Γιώργο Πρίντεζη μείωσε σε 57-42, όμως οι Λοβέρν και Ερτέλ συνδέθηκαν με το καλάθι και διαμόρφωσαν το 63-44. Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Εθνική δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, ενώ δέχθηκε συνολικά τρεις τεχνικές ποινές και έχασε με πέντε φάουλ τον Κώστα Παπανικολάου. Η Γαλλία, που δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα ούτε με το προσωπικό ξέσπασμα του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος σκόραρε έξι πόντους και έκανε ένα κλέψιμο, ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο στο +18 (75-57).

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 36-55, 57-75.

Δείτε εδώ το live του αγώνα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα