Μακουάλα: Ο αθλητής που έτρεξε ολομόναχος και προκρίθηκε

Mε βροχή και το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να σίεται από χειροκροτήματα ο  Ισαάκ Μακουάλα από την Μποτσουάνα έτρεξε τελικά αργότερα ολομόναχος  στα ημιτελικά των 200 μέτρων των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Μετά την χθεσινή αναταραχή από  την απουσία του από τον τελικό των 400 μέτρων με την IAAF να τον βάζει στην καραντίνα για ιογενή γαστρεντερίτιδα, ο Αφρικανός δρομέας έκανε ένσταση και έτρεξε μόνος του. Εν τω μεταξύ είχε ξεσηκωθεί όλη η αθλητική κοινότητα με κορυφαίους αθλητές να κάνουν δηλώσεις κατά της IAAF και της αδικίας κατά του Μακουάλα, οπότε η Παγκόσμια Ομοσπονδία ναγκάστηκε να διορθώσει την αδικία.

Ο Μακουάλα ήταν ανάμεσα στους 30 αθλητές που προσβλήθηκαν τη Δευτέρα από ιό γαστρεντερίτιδας και δεν μπόρεσε να τρέξει στα προκριματιά των 200 μέτρων. Η IAAF τον έθεσε σε καραντίνα 48 ώρων (ακολουθώντας τη νομοθεσία της Μεγ. Βρετανίας) και του απαγόρευσε να λάβει μέρος στον χθεσινό τελικό των 400 μέτρων, παρότι είχε προκριθεί. Μια απόφαση, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς ο Μακουάλα πήγε για να αγωνιστεί.Τελικά έτρεξε μόνος του και ενώ  ήθελε χρόνο 20.53, για να προκριθεί έκανε 20.20, οπότε προκρίθηκε πανηγυρικά και στις 22:50 θα μπει στα κουλουάρ για τα ημιτελικά.

Ο Μακουάλα πανηγύρισε με πουσάπς στον αγωνιστικό χώρο την πρόκρισή του ενώ δυο ώρες αργότερα έτρεξε στα ημιτελικά των 200 με χρόνο 20.14 και ήρθε δεύτερος.

Το βίντεο με τους άνδρες ασφαλείας να του απαγορεύουν την είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έκανε το γύρο του κόσμου.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα