Confederations Cup: Πορτογαλία - Μεξικό, μαύρα περιβραχιόνια οι Ίβηρες

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται την Κυριακή η αγωνιστική δράση στο Confederations Cup.

Στις 18.00 η Πορτογαλία, στον απόηχο της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Λεϊρία και είχε τραγικό απολογισμό 62 νεκρούς, υποδέχεται το Μεξικό, παιχνίδι στο οποίο οι Ίβηρες θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

Το κύπελλο συνομοσπονδιών ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου στη Ρωσία.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ουσιαστικά ένα «δοκιμαστικό» ενόψει του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί σε ένα χρόνο στην Ρωσία.

Οι αριθμοί της διοργάνωσης, όπως τους παρουσιάζει η ιστοσελίδα της FIFA:

- 100% των παικτών της Ρωσίας προέρχεται από το εγχώριο πρωτάθλημα. Αντίθετα η ομάδα του Καμερούν, αποτελείται εξ ολοκλήρου από παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

- 38 ετών και 4 μηνών είναι η ηλικία του Ράφαελ Μάρκες, που είναι ο γηραιότερος παίκτης στη διοργάνωση. Αν αγωνιστεί, θα γίνει ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, πίσω από τον Αλί Μπουνμιενζέλ που έπαιξε σε ηλικία 39 χρονών και δύο μηνών το 2005. Ο Μαρκές είναι επίσης ο μόνος παίκτης στη Ρωσία το 2017 που έχει ήδη σηκώσει αυτό το τρόπαιο.

- 36 ετών και 98 ημερών είναι η ηλικία του Αντονι Χάντσον της Νέας Ζηλανδίας, που θα γίνει ο νεώτερος προπονητής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Το ρεκόρ ανήκει στον πρώην προπονητή της Νιγηρίας Σαιμπού Αμοντού, ο οποίος ήταν 36 ετών και 263 ημερών όταν ήταν στον πάγκο της το 1995.

-29 χρόνια και ένας μήνας είναι ο μέσος όρος ηλικίας της Χιλής, καθιστώντας την ως «μεγαλύτερη» στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Η Γερμανία υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση, επιλέγοντας τη νεανική ομάδα της Ρωσίας 2017 με μέση ηλικία μόλις 24 ετών και τεσσάρων μηνών.

Στιγμιότυπα από την πρώτη αναμέτρηση Ρωσία - Νέα Ζηλανδια

onsports

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα