Super League: Νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά στο ντεμπούτο του Λεμονή

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο μεγάλο του στόχο έκανε απόψε ο Ολυμπιακός με το «τρίποντο» επί των Κρητών, που απέδειξαν ότι η βαθμολογική τους θέση δεν είναι καθόλου τυχαία.

Το νετμπούτο του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε με τη νίκη επί του Πλατανιά (2-1), στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο μεγάλο του στόχο έκανε απόψε ο Ολυμπιακός με το «τρίποντο» επί των Κρητών, που απέδειξαν ότι η βαθμολογική τους θέση δεν είναι καθόλου τυχαία. Ένα καλό 20λεπτο στην επανάληψη ήταν αρκετό για τους «ερυθρόλευκους» να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να φτάσουν στην 12η νίκη τους στο Καραϊσκάκη σε 14 ματς.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν διαφορετική από αυτήν του τελευταίου τριμήνου. Η εδαφική υπεροχή ανήκε στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, και κενά στην άμυνα υπήρχαν και οι γραμμές ήταν μακριά η μία από την άλλη, ενώ σε ένα ακόμη ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εμφανέστατο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Σε 45 λεπτά η ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν δημιούργησε ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία και η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια ήταν το σουτ του Φιγκέιρας έξω από την περιοχή στο 33΄ που απόκρουσε δύσκολα ο Σωτηρίου σε κόρνερ. Από την άλλη οι παίκτες του Πλατανιά βλέποντας όσο περνούσε η ώρα ότι ο αντίπαλος δεν ήταν σε καλή μέρα, άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν από την άμυνά τους και σε δύο περιπτώσεις ανησύχησαν την εστία του Καπίνο.

Στο 20΄ η κεφαλιά του Γιορέντε βρήκε σε ετοιμότητα το γκολκίπερ του Ολυμπιακού ο οποίος μπλόκαρε με δύο προσπάθειες, ενώ στο 27΄ το σουτ του Μανούσου μέσα από την περιοχή βρήκε στα σώματα αμυντικών των γηπεδούχων και κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο.

Οι Χανιώτες βρήκαν τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 43΄. Ένω λεπτό νωρίτερα από το σουτ του Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή η μπάλα βρήκε καθαρά στο απλωμένο χέρι του Φιγκέιρας και ο Ζαχαριάδης με την υπόδειξη του βοηθού του υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μανούσος εκτέλεσε ψύχραιμα κι «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ένα καλό 20λεπτο στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να φέρει τα πάνω κάτω στο ματς. Αρχικά με το γκολ της ισοφάρισης του Μάριν στο 54΄ (ασίστ Φορτούνη) και στη συνέχεια, στο 63΄με το πλασέ του Ρομαό, μετά την κάθετη πάσα του Φιγκέιρας.

Οι Κρήτες δεν το έβαλαν κάτω και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια με τον Σίγκνεβιτς, ενώ και ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη φάση για να «καθαρίσει» από πιο νωρίς το ματς, με το δοκάρι του Ανσαριφάρντ στο 70΄.

Δείτε εδώ το live του αγώνα


naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα