Τελικό σκορ: Ολυμπιακός - Πανιώνιος 0 - 1

Τέλος στο Καραϊσκάκη. Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1 με τέρμα του Μασούρα στο 1ο λεπτό

Καλή στιγμή για τον Πανιώνιο. Ο Λάμπρου βρέθηκε στην αντεπίθεση, αλλά νικήθηκε από τον Λεάλι που παραχώρησε το κόρνερ.

90 + 4' Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ωραία συνεργασία Καρντόσο-Φορτούνη και Μανθάτη και δυνατό σουτ του Ανδρούτσου που βρήκε σε σώματα και στη συνέχεια αυτό του Ντε λα Μπέγια.

Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

89' Κίτρινη κάρτα στον Ανδρούτσο

88' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Λάμπρου αντί Φούντα στο ματς

86' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Οι κυανέρυθροι βγήκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα στην αντεπίθεση, αλλά ο Μασούρας (ύστερα από μακρινή μπαλιά του Καθάριου) καθυστέρησε να βγάλει τη σέντρα από τα αριστερά.

85' Σουτ Μπουχαλάκη πάνω σε σώματα η μπάλα

84' Λάθος υπόδειξη off side εις βάρος του Φούντα που βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων

82' Άστοχο σουτ του Φορτούνη με το αριστερό (ύστερα από γέμισμα του Ντα Κόστα), από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ήταν δυνατό, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά πάνω από την αντίπαλη εστία.

80' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Καθάριος αντί Σαββίδη στο ματς

74' Φοβερή φάση διαρκείας στα καρέ του Πανιωνίου, με συνεχόμενες κεφαλιές και προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού (Ντα Κόστα, Καρντόσο σε πρώτο πλάνο) να βρουν δίχτυα, αλλά με τα πολλά διώχνουν οι φιλοξενούμενοι.

72' Ο Πανιώνιος έφυγε... σφαίρα στην αντεπίθεση, ο Μασούρας πέταξε για τον Φούντα, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός απέναντι από τον Λεάλι σημάδεψε άουτ! Ο Κομίνης γύρισε την φάση πίσω και έδωσε φάουλ στους Νεοσμυρνιώτες επειδή ο Μανθάτης πήγε επικίνδυνα πάνω στον Μασούρα.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντα Κόστα πιάνει την κεφαλιά, αλλά αυτή χτυπάει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και φεύγει άουτ.

71' ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό

71' Το 13ο κόρνερ του κερδίζει ο Ολυμπιακός, κάνει φοβερό παιχνίδι ο Οικονόμου, είναι πανταχού παρών στην άμυνα του Πανιωνίου.

Χωρίς κλασική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός. Γύρω-γύρω η μπάλα συνεχώς, αλλά ο Μπαντής περνά εύκολο βράδυ ως τώρα... Δεν βγαίνει η τελική πάσα από πλευράς Πειραιωτών.

68' Μέσα ο Μανθάτης, έξω ο Παρέδες για τον Ολυμπιακό. Γίνονται πιο επιθετικογενείς οι πρωταθλητές, που ψάχνουν γκολ

61' Από μία αλλαγή για τις δύο ομάδες. Έξω ο Γεσίλ (που έδειξε ωραία πράγματα), μέσα ο Μαχμούτοβιτς για τον Πανιώνιο. Ο Ανσαριφάρντ, που χειροκροτείται από τον κόσμο του Ολυμπιακού, παίρνει τη θέση του Ελιουνούσι και παίζει για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του.

51' Κόρνερ κερδίζει ο Ολυμπιακός, με τον κόσμο να ζεσταίνεται.

Η μπάλα φτάνει στον Φορτούνη από αριστερά και μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, αλλά ανοίγει πολύ το κοντρόλ και δεν μπορεί να σουτάρει.

Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο Φάληρο.

Ημίχρονο στο Φάληρο, με αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Με το γκολ του Μασούρα από το πρώτο λεπτό, ο Πανιώνιος προηγείται 1-0.

45+2' Απειλεί ο Πανιώνιος! Ο Γεσίλ κερδίζει τις κόντρες, πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Λεάλι είναι στη σωστή θέση και μπλοκάρει.

Νεύρα ανάμεσα στους παίκτες στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Γκιοατά ήταν πεσμένος στο έδαφος και επιχείρησε να χτυπήσει τον Ντα Κόστα, επειδή του κρατούσε το χέρι.

Ο Μπαντής δεν κάνει καλή έξοδο, απομακρύνει ασθενώς, με την μπάλα να φτάνει στον Ελιουνούσι, ο οποίος σουτάρει από διαγώνια θέση, αλλά ο Οικονόμου πάνω στη γραμμή κρατάει το 0-1!

43' Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό

41' Κίτρινη κάρτα στον Γκιοατά που πήγε άτσαλα πάνω στον Φορτούνη. Φάουλ σαν κόρνερ από τα αριστερά για τον Ολυμπιακό.

37' Δύσκολη και ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Καρντόσο μετά από εκτέλεση κόρνερ, φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Μπαντή η μπάλα (αν και έχει κοντράρει κι έπρεπε να δοθεί νέο κόρνερ). Πλην του δοκαριού στο 25' και των δύο φάσεων στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν έχει φτιάξει μεγάλη ευκαιρία για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των φιλοξενούμενων.

31' Κίτρινη κάρτα στον Σεμπά

25' Δοκάρι με... μπιλιάρδο για τον Ολυμπιακό

Οι Φορτούνης-Ελιουνούσι είχαν μπει καλά στο πρώτο τέταρτο, όσο περνά η ώρα δείχνουν να έχουν χάσει τα πατήματά τους, με την τακτική του Πανιωνίου να έχει παίξει φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό. Δεν έχει τροφοδοτηθεί ο Καρντόσο, με τον Παραγουανό πάντως να μην κάνει και κινήσεις για να ελευθερωθεί και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας του.

Απίστευτο σόλο του Οικονόμου που πέρασε 3-4 παίκτες του Ολυμπιακού, στην προσπάθειά του να κουβαλήσει την μπάλα από την άμυνά του προς το κέντρο.

10' Ωραία κίνηση του Φορτούνη από τα αριστερά, κάνει πάσα-ξυράφι για τον Ελιουνούσι, αλλά ο Νορβηγός δεν μπορεί να κάνει την προβολή από κοντά κι ενώ πιεζόταν από τους αμυντικούς του Πανιωνίου.

8' Νέα φάση για τον Ολυμπιακό Οι παίκτες του Μπέντο γυρίζουν ωραία την μπάλα με Φορτούνη-Σεμπά, ο Παρέδες τελικώς κάνει το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μπαντής έχει κλείσει τη γωνία του και λέει «όχι» στην προβολή του Ελιουνούσι.

Γεσίλ και Φούντας θέλουν να αιφνιδιάσουν ξανά τον Ολυμπιακό, αλλά τελευταία στιγμή ο Ντε Λα Μπέγια πέφτει στα πόδια του Έλληνα άσου και δεν του επιτρέπει να σκοράρει μέσα από την ερυθρόλευκη περιοχή.

6' Φάση για τον Ολυμπιακό Ο Ελιουνούσι βγάζει ωραία μπαλιά στο κενό χώρο για τον Καρντόσο, αλλά ο Παραγουανός καθυστέρησε και τελικώς το σουτ του -υπό την πίεση του Οικονόμου- δεν έχει πολλή δύναμη, με τον Μπαντή να μπλοκάρει εύκολα.

Εκπληκτικός συνδυασμός από τους παίκτες του Πανιωνίου, σε ανισορροπία η άμυνα του Ολυμπιακού! Ο Βλάχος βγάζει την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών για τον Σαββίδη, ο οποίος καλύπτεται και ανοίγει δεξιά για τον Φούντα, αυτός γυρίζει παράλληλα για τον Μασούρα και ο τελευταίος με ωραία προβολή στην κίνηση γράφει το 0-1 στα 48''.

1' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ, 0-1

1' Έναρξη του αγώνα, στη σέντρα ο Ολυμπιακός

Μισός στο Φάληρο και ο Πανιώνιος, αφού εκτός έμειναν οι βασικοί Γιαννιώτης, Μασούντ, Ρισβάνης, Μπεν και ο Ενγκόνγκ.

Ο ήρωας κόντρα στην Οσμανλίσπορ, Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει μείνει στον πάγκο, πιθανώς για να πάρει και ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αφού έρχεται ο κρίσιμος επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, αλλά και οι μάχες με τη Μπεσίκτας.

Χωρίς Ρέτσο, Μάρτινς, Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία (λόγω τραυματισμού και τιμωριών) ο Ολυμπιακός, ενώ… σταθερά έξω οι Τσόρι-Μάρτινς (και Ιντέγε που φεύγει).

Διαιτητής της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Κομίνης, με βοηθούς τους Αλεξέα και Μπετσόγλου.

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Βοσνιάδης, Μαχμούτοβιτς, Λάμπρου, Αντωνιάδης, Καθάριος, Ταγιόκο, Πλιάτσικας

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Μπουχαλάκης, Ανσαριφάρντ, Καμπιάσο, Σισοκό, Νικολάου, Μανθάτης

Πανιώνιος: Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Βλάχος, Γκιοατά, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες, Βιάντα, Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Καρντόσο

Οι Πειραιώτες προέρχονται από τον θρίαμβο στην Τουρκία επί της Οσμανλίσπορ και θέλουν να παραμείνουν άνετοι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Τα έφερε έτσι η... ζωή, όπου οι Νεοσμυρνιώτες φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας με 41 βαθμούς, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι οδηγούν την κούρσα με 51 βαθμούς.

Παρακολουθήστε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο.

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα