Copa America 2016: Η Χιλή νίκησε την Αργεντινή και σήκωσε την κούπα!

Η Χιλή ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει. Και όπως πέρυσι στο Σαντιάγο, έτσι και φέτος στο Νιου Τζέρσεϊ, νίκησε την Αργεντινή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα και σήκωσε την κούπα! Άφησε δε την Αργεντινή χωρίς τίτλο σε οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση για 23 ολόκληρα χρόνια!

Ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος 0-0 τόσο στην κανονική διάρκειά του, όσο και στην παράταση. Στα πέναλτι ο Λιονέλ Μέσι ήταν ένας από τους μοιραίους, αφού έχασε το πρώτο πέναλτι της Αργεντινής και δεν της επέτρεψε να εκμεταλλευτεί την απόκρουση που είχε κάνει προηγουμένως ο τερματοφύλακάς της, Ρομέρο, στο πέναλτι του Βιδάλ. Ο Μπίλια έχασε το τελευταίο πέναλτι της Αργεντινής και έδωσε τη δυνατότητα στον Φρανσίσκο Σίλβα αμέσως μετά να ευστοχήσει και να χαρίσει το τρόπαιο στη Χιλή.

Είναι η δεύτερη κούπα του Κόπα Αμέρικα που σηκώνει η Χιλή, αντίθετα η Αργεντινή έμεινε στις 14. Όλες πριν από το 1993, οπότε ήταν η τελευταία χρονιά κατά την οποία κέρδισε έναν τίτλο. Έκτοτε οι Αργεντίνοι δεν έχουν κερδίσει τίποτα, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων διοργανώσεων (δύο Κόπα Αμέρικα και ένα Μουντιάλ), στις οποίες έπαιξαν μεν στον τελικό, αλλά έχασαν. Και μάλιστα και στις τρεις περιπτώσεις έχασαν μετά από 120 λεπτά αγώνα και χωρίς αυτοί να σκοράρουν ούτε μία φορά!

Ο τελικός στο Νιου Τζέρσεϊ ήταν πολύ δυνατός, ενίοτε και σκληρός. Πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν μείνει με δέκα παίκτες. Πρώτα, στο 28', αποβλήθηκε ο Μαρσέλο Ντίας της Χιλής, ο οποίος πήρε δύο κίτρινες κάρτες για ισάριθμα σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στον Μέσι. Στο 43', όμως, αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, καθώς αποβλήθηκε και ο Μάρκος Ρόχο της Αργεντινής για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Βιδάλ.

Η Αργεντινή ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, η Χιλή ανέβηκε στο δεύτερο, όμως την ευκαιρία του αγώνα έχασε η Αργεντινή στην παράταση. Στο 100' ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ, ο Αγουέρομ έπιασε την κεφαλιά και ο Μπράβο έσωσε τη Χιλή, αφού απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα έφυγε μακριά.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μπανέγα (111' Λαμέλα), Μέσι, Ντι Μαρία (57' Κρανεβίτερ), Ιγκουαΐν (70' Αγκουέρο).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ, Αράνγκις, Φουενσαλίδα (80' Πουτς), Αλέξις Σάντσες (103' Φρανσίσκο Σίλβα), Εντουάρντο Βάργκας (109' Νικολάς Καστίγιο).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα