Final Four: Για τον τίτλο απόψε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενερμπαχτσέ

Το δίδυμο που μεγαλούργησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης διασταυρώνουν τα... ξίφη τους στον τελικό του Final Four, εκεί όπου Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ θα δώσουν “μεγάλη” μάχη για να κατακτήσουν την κορυφή Euroleague (21:00, ΕΡΤ 1, Novasports 1).

Συνεργάστηκαν για 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, βοηθώντας στο να “χτιστεί” η... αυτοκρατορία του, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν. Απόψε το βράδυ όμως, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης θα τεθούν για μια ακόμη φορά αντίπαλοι εντός παρκέ, με φόντο την κορυφή της Euroleague.

Οι δυο κουμπάροι θα βρεθούν απόψε το βράδυ αντιμέτωποι στον τελικό του Final Four του Βερολίνου, εκεί όπου θα κοντραριστεί η Φενέρμπαχτσέ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στον πρώτο τελικό της ιστορία της, η Φενέρ θέλει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχοντας ξόδεψε εδώ και αρκετά χρόνια μια... καράβια χρημάτων. Ο “Ζοτς”, στον δέκατο τελικό της καριέρας του σε 15 Final Four, φιλοδοξεί να φτάσει στον ένατο τίτλο του μεγαλώνοντας κι άλλο τον μύθο του.

Απέναντι του θα έχει τον κουμπάρο και όχι μαθητή του, όπως και οι 2 δηλώνουν. Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στα πόδια του και οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε δεύτερο Final 4. Ο 45χρονος Έλληνας τεχνικός θα βρεθεί για 7η φορά σε τελικό στη δέκατη παρουσία του σε Final Four, αλλά ο συγκεκριμένος θα είναι ο πρώτος του ως head coach.

Ο αποψινός αγώνας θα είναι ο έκτος ανάμεσα στους κουμπάρουν, με τον Ιτούδη να έχει το πάνω χέρι μετρώντας τέσσερις νίκες (δυο φορές με Μπάνβιντ). Και κάπου στη... μέση υπάρχει και ο Κώστας Σλούκας, που έφυγε πέρυσι από τον Ολυμπιακό και ψάχνει την τρίτη του Euroleague με δεύτερη διαφορετική ομάδα.

Το διαιτητικό τρίο του τελικού θα αποτελείται από τους Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Στις 18:00 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός της… παρηγοριάς μεταξύ της Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα και της Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα