Ο Ατρόμητος στα ημιτελικά του Κυπέλλου! Απέκλεισε τον Παναθηναϊκό

Ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Περιστερίου. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα, έτσι σήμερα το υπέροχο γκολ του Στόιτσεφ στο 65΄ ήταν αρκετό για να στείλει τον Ατρόμητο στους «4» μαζί με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και έναν εκ των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου.

Ο Ατρόμητος υπήρξε... ατρόμητος για ακόμη μια φορά στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Περιστερίου πέτυχε μια σπουδαία νίκη (1-0-πρόκριση στη ημιτελική φάση αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό. Το καταπληκτικό γκολ του Μίλος Στόιτσεφ στο 65’ έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε το εισιτήριο στους Κυανόλευκους που ήταν εξαιρετικά στημένοι από τον Τραϊανό Δέλλα. Το Τριφύλλι για ακόμη έναν «τελικό» υπήρξε κατώτερο των περιστάσεων. Πλέον έχασε και τον τελευταίο εναπομείναντα στόχο του για να κατακτήσει έναν τίτλο. Και θα περιοριστεί (ξανά) να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση μέσω των πλέι οφ….

Α' Ημίχρονο

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) και την ίδια ενδεκάδα που νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα. Ο Μπάρκας στο τέρμα, οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης στο κέντρο της άμυνας και οι Κιβρακίδης, Μπίτολο στα άκρα, οι Κεϊτά και Ούμπιδες στον κεντρικό άξονα, οι Στόιτσεφ, Μπρίτο και Σουμπίνιο στη μεσοεπιθετική γραμμή και ο Λε Ταλέκ στην κορυφή της επίθεσης.

Αντιθέτως, ο Αντρέα Στραματσόνι άλλαξε τους έξι από τους έντεκα της ήττας των Πρασίνων από τη Ξάνθη το περασμένο Σάββατο, ενώ άφησε στον πάγκο τον ανέτοιμο Μπεργκ. Στο 4-2-3-1 του Ιταλού ο Στιλ χρησιμοποιήθηκε στο τέρμα, οι Μέστο, Πράνιτς στις πτέρυγες, ο Τελάντερ με τον Μολέντο στο κέντρο της άμυνας. Οι Εσιέν, Λουντ δυάδα στα χαφ μαζί με τους Βιγιαφάνιες, Καλτσά στα άκρα, τον Αμπέντ επιτελικό και τον Κλωναρίδη σε ρόλο σέντερ φορ.

Είτε έγινε, είτε δεν έγινε το πρώτο ημίχρονο το ίδιο και το αυτό. Οι 22 παίκτες έτρεχαν (όχι και με τόσο μεγάλη διάθεση) πάνω κάτω δίχως νόημα, δίχως πλάνο, δίχως να πετύχουν το παραμικρό. Μηδενική παραγωγικότητα και μία (ψευτο)τελική για κάθε ομάδα. Κάκιστο παιχνίδι για 45 λεπτά…

Β' Ημίχρονο

Δεν άλλαξαν και πολλά στο ξεκίνημα του β’ ημίχρονου. Απλώς οι Πράσινοι υπήρξαν λίγο πιο δραστήριοι και πιο πιεστικοί κλείνοντας αρκετά πίσω τον Ατρόμητο. Ο Στραματσόνι με την είσοδο του Μπεργκ στο 64’ αντί του Καλτσά άλλαξε και το σύστημα σε 4-3-3 με τον Σουηδό στη κορυφή και τους Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδη στα άκρα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα στο σκορ (1-0) στο επόμενο λεπτό (65’). Ο Κυβρακίδης σέντραρε από δεξιά και ο Μίλος Στόιτσεφ που κινήθηκε στην πλάτη του Μέστο, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με σουτ στην κίνηση. Αμέσως, ο Στραματσόνι γύρισε το σχήμα σε 4-3-1-2 με τους Μπεργκ-Κλωναρίδη επιθετικό δίδυμο και τον Βιγιαφάνιες δημιουργικό μέσο.

Στο 75’ οι Πράσινοι άλλαξαν και πάλι σχηματισμό με την είσοδο του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Ο Στραματσόνι έδωσε εντολή για 4-2-3-1, τον Βλαχοδήμο αριστερά, τον Κλωναρίδη δεξιά και Βιγιαφάνιες επιτελικό. Και πάλι όμως δεν άλλαξε κάτι. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος ήταν πιο πιεστικός και πιο δραστήριος αφού το άγχος έπνιξε τους Πράσινους. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε το Περιστέρι να γιορτάζει μια σπουδαία πρόκριση και τους Πράσινους να αποχωρούν από το γήπεδο προβληματισμένοι για πολλοστή φορά…

περισσότερα στο pamesports

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα