Λεβαδειακός - Καλλονή, 3 - 0 τελικό

Από το πρώτο ημίχρονο... καθάρισε ο Λεβαδειακός το παιχνίδι με την Καλλονή για την εξ’ αναβολής 26η αγωνιστική, καθώς κατάφερε να φτάσει στην σημαντική νίκη με3-0, με τους Βοιωτούς να διαμορφώνουν τελικό σκορ από το 45’+1! Οι «πράσινοι» πέτυχε την 3η σερί νίκη και έτσι πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα», καθώς βρέθηκαν στο +3 από την ζώνη υποβιβασμού. Οι νησιώτες έχασαν μετά από τρεις σερί νίκες, παραμένοντας σε απόσταση... ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις!

1ο ημίχρονο: Η γηπεδούχος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί στο 17’. Ο Μάντζιος γύρισε όμορφα τη μπάλα και ο Μπουσταμάντε, όντας αφύλακτος, έπιασε την κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ (1-0). Στην συνέχεια η φιλοξενούμενη κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με απειλητικές διαθέσεις στα αντίπαλα καρέ...  Οι Βοιωτοί ήταν πιο επικίνδυνοι με τη μπάλα στα πόδια και έτσι κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 29’... Σκόραρε ο Κώτσιος με όμορφη κεφαλιά, μετά από στημένη φάση, με τον Χογκ να μην μπορεί να αντιδράσει... Η πρώτη φάση για την Καλλονή έγινε στο 41’. Ο Πετρόπουλος επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ'τα δοκάρια του Σηφάκη! Ο Λεβαδειακός σκόραρε μάλιστα και τρίτο γκολ σε καθοριστικό σημείο. Συγκεκριμένα έκανε το 3-0 στο 45’+1! Ο Μιλιάζες εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Πετρόπουλος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά!!!

2ο ημίχρονο: Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε και η Καλλονή φάνηκε περισσότερο, αλλά η φιλοξενούμενη δεν σκόραρε. Στο 50’ οι νησιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μανούσος βγήκε απέναντι απ' τον Σηφάκη, αλλά το τελείωμα ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ. Η Καλλονή είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 60’ όταν ο Σηφάκης έδιωξσε σε κόρνερ σουτ του Πετρόπουλου.
Στο 64’ «απάντησε» ο Λεβαδειακός, με τον Μάντζιο να σουτάρει, και τον Χογκ να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (65’) ξανά ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά μετά από κεφαλιά του η μπάλα, αφού βρήκε και στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε λίγο άουτ. Στο 76’ ο Πελέ εκτέλεσε φάουλ και μπλόκε ο Χογκ, ενώ ο τερματοφύλακας της Καλλονής έδιωξε σε κόρνερ στο 83’, σε σουτ του Μάντζιου...

Που κρίθηκε: Ο Λεβαδειακός ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, και σ’ αυτό το διάστημα καθάρισε εύκολα το ματς. Η ομάδα της Λέσβου, άργησε... να μπει στο ματς και πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της στο φετινό πρωτάθλημα...

Παίκτης από «χρυσάφι»: Ο Βαγγέλης Μάντζιος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά πρόσφερε πολλά στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά δημιουργικά, με τον τρόπο που... έσπασε και μοίραζε την μπάλα. Ο 32άχρονος επιθετικός είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ, κάνοντας εξαιρετική προσπάθεια με τη μπάλα στα πόδια. Είχε και φάσεις για να σκοράρει, αλλά το γκολ δεν ήρθε...

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας, Στέλιος Τσολάκης (Αθηνών)
4ος: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος Τομάς, Μιλιάζες, Πίντερ, Πελέ (78' Μιλοσάβλιεφ), Πουλίδο (85' Κατίδης), Μπουσταμάντε (61' Ζίτο), Γιακουμάκης, Μάντζιος.
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Τσαμπούρης, Κριπιντίρης, Αντέτζο, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (46' Μαρσέλο), Χουάνμα (55' Ναβάρο), Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Αράς), Πετρόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα