Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Στην έκτη θέση θα συνεχίσει να βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα και μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής. καθώς πέρασε με 2-1 από τη Λιβαδειά, επί του τοπικού Λεβαδειακού.

Ο Τζημόπουλος άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Κατίδης στο 68' έφερε την αναμέτρηση στα ίσα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη και μετά από εξαιρετική αντεπίθεση πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα στο 73' με τον Μανιά.

Με αυτή τη νίκη, οι Ηπειρώτες βρίσκονται στην έκτη θέση, υπολειπόμενοι κατά ένα βαθμό από τον πέμπτο Παναιτωλικό που αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα, οι Βοιωτοί παραμένουν καθηλωμένοι στη 13η θέση, μόνο δύο βαθμοί πάνω από τον Πανιώνιο και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς"

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης, Αντώνιος Καρατζίκας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Ζιτό, Πελέ (69' Ρουμπέν Γκόμες), Μιλοσάβλιεβ, Ορτέγκα (77' Γιακουμάκης), Βούκτσεβιτς (46' Κατίδης), Μάντζιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (72' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Μπέριος, Στρούνα, Τζημόπουλος (46' Χαρίσης), Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες, Μανιάς, Ίλιτς (58' Γιάκος).

Γκολ: 68' Κατίδης /38' Τζημόπουλος, 73' Μανιάς

Κάρτες: 49' Στρούνα, 52' Μπέριος, 61' Χαρίσης, 78' Γιάκος

Εμπόδια στην αρχή

Στην ηλιόλουστη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με μοχλούς ανάπτυξης τους Πελέ και Ορτέγκα. Τόσο ο Πορτογάλος, όσο και ο Αργεντινός προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους από τα πλάγια της άμυνας του ΠΑΣ, αλλά μάταια.

Ο Μιλιάζες θα επιχειρήσει ένα σουτ, 14 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά παρά τον αιφνιδιασμό του Βελλίδη η μπάλα πέρασε άουτ.

Ίδια κατάληξη και στο σουτ του Ίλιτς τρία λεπτά αργότερα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το σουτ του Πελέ στο 19ο λεπτό θα καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Ηπειρωτών.

Deja vu, της προηγούμενης φάσης και στο 23ο λεπτό, με το Λεβαδειακό να έχει καθαρή υπεροχή μετά από μισή ώρα αναμέτρησης, αλλά να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Υπό το βλέμμα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Άλαν Πουλίδο,  ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 34ο λεπτό δοκίμασε το σουτ, αλλά η κατάληξη αυτού ήταν ίδια και με τις προηγούμενες φάσεις.

Κόντρα, όμως, στη ροή της αναμέτρηση ο Θέμης Τζημόπουλος στο 38' θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας μετά το αδύναμο σουτ του Τσουκαλά, θα την αλλάξει και θα τη στείλει στα δίχτυα του Σηφάκη που είχε πέσει στη γωνία του μην υπολογίζοντας την παρέμβαση του σκόρερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν ο φιλοξενούμενος ΠΑΣ Γιάννινα που ανέλαβε τις πρώτες επιθετικές προσπάθειες, η οποίες σχεδόν στο σύνολό του, έμειναν ημιτελείς.

Μετά το 50ό οι Βοιωτοί, ισορρόπησαν την υπεροχή των Ηπειρωτών, ανέκτησαν την κατοχή και πήραν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο τόσο το σουτ του Μιλοσάβλιεβ στο 53', όσο και η εκτέλεση φάουλ του Πελέ τρία λεπτά αργότερα, δεν ανησύχησαν τον Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα οπισθοχώρησε ακόμη πιο πολύ, ο Κατίδης - που μόλις είχε μπει - ήταν φλύαρος, ενώ ο Μιλιάζες έβρισκε συνεχώς εμπόδια από τα αριστερά.

Με τον ΠΑΣ να αμύνεται μαζικά και συγκροτημένα, ο Λεβαδειακός έψαχνε να βρει χώρους και τρόπους για να διασπάσει την άμυνά του.

Και τα κατάφερε με τον Κατίδη στο 68ο λεπτό, όταν υποδέχθηκε την εξαιρετική προσπάθεια του Μιλοσάβλιεβ από τα αριστερά, και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Βελλίδη, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Και ενώ το μομέντουμ είχε αντιστραφεί υπέρ των γηπεδούχων, ο Μανιάς θα εκμεταλλευτεί την αντεπίθεση των φιλοξενουμένων και θα την ολοκληρώσει ιδανικά, πιάνοντας κοιμώμενη την άμυνα του Λεβαδειακού.

Στο 73ο λεπτό, μετά από καταπληκτική πάσα του Τσκουκαλά με εξωτερικό φάλτσο, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σηφάκη και τον νίκησε.

Ο Μιλιάζες ανέβασε την παρουσία του μετά το 75ο λεπτό, αλλά τα δύο σουτ που επιχείρησε ο Πορτογάλος δεν ανησύχησαν τον Βελλίδη, ιδιαίτερα.

Η φάση του αγώνα

Ίσως, το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ. Ομαδική προσπάθεια, ιδανική αντεπίθεση, άριστη εκτέλεση. Σε κομβικό χρονικό σημείο, μιας και οι Ηπειρώτες είχαν δεχθεί την ισοφάριση. Καταλυτική για την οικονομία της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Ο Ιωάννης Δελφάκης δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, άλλωστε και είχε φανερή προτίμηση στο να αφήσει την μπάλα να κυλάει, αντί να διακόπτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την αναμέτρηση. Τον βοήθησαν σε αυτό και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με το παιχνίδι τους.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σταύρος Τσουκαλάς για την πάσα στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, το σουτ στο πρώτο, την εν γένει παρουσία του σε ένα ακόμη παιχνίδι των Ηπειρωτών. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι ο Γιάννης Πετράκης στηρίζει όλο τον κορμό του ΠΑΣ πάνω του, και ο Έλληνας μέσος ακόμη μία φορά τον δικαίωσε με τα πολλά και διαφορετικά πράγματα που κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα