Τένις: Αποσύρθηκε ο Φέντερερ λίγο πριν το τελικό

Ο Ρότζερ Φέντερερ λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο ATP του Λονδίνο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το συγκεκριμένο παιχνίδι και έτσι ο Σέρβος δίχως αγώνα τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στους τελικούς του Λονδίνου. Είναι μάλιστα ο πρώτος τενίστας μετά τον Ιβάν Λεντλ (1985-87) με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις στο τουρνουά των κορυφαίων.

Ο Φέντερερ, κάτοχος 17 Grand Slam και για πολλούς ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, ανακοίνωσε περίλυπος την απόφασή του μπροστά στο κοινό. Αργότερα αποκάλυψε πως ένιωσε ενοχλήσεις στην πλάτη στην επικράτηση του στον φοβερό ημιτελικό με αντίπαλο τον Σταν Βαβρίνκα το Σάββατο.

«Είμαι πολύ λυπημένος που ανακοινώνω πως δεν μπορώ να παίξω στον τελικό απόψε με τον Νόβακ. Χτύπησα στην πλάτη χθες στο παιχνίδι με τον Σταν (σ.σ Βαβρίνκα). Είμαι πολύ απογοητευμένος και ελπίζω σύντομα να το ξεπεράσω» τόνισε αρχικά ο μεγάλος Ελβετός τενίστας και πρόσθεσε:

«Ήταν μια πραγματική πολύ δύσκολη απόφαση καθώς μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι στο Λονδίνο και το εν λόγω τουρνουά είναι ανέκαθεν απ’ τα καλύτερα στην καριέρα μου. Δυστυχώς το πρόβλημά μου τώρα δεν μου επιτρέπει να αγωνιστώ. Ελπίζω πως όλοι οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν», δήλωσε ο 33χρονος, οποίος ήθελε να αποφύγει τα χειρότερα ενόψει της συμμετοχής της Ελβετίας στον τελικό του Davis Cup απέναντι στο Γάλλους την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα