Εκπαίδευση

Απολυτήριο από το Λύκειο χωρίς εξετάσεις

Star.gr
05-04-11

Ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Παιδείας ώστε οι μαθητές που τελειώνουν το Ενιαίο Λύκειο και δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΑΕΙ να παίρνουν το απολυτήριό τους χωρίς να υποχρεώνονται να λαμβάνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά μόνο στις ενδοσχολικές.

Όποιος λοιπόν μαθητής επιθυμεί να μην συνεχίσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα μπορούν συμμετέχοντας μόνο στις ενδοσχολικές εξετάσεις να πάρουν το απολυτήριο τους, το οποίο θα είναι ισότιμο με εκείνο των μαθητών που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα για να πάρει κάποιος απολυτήριο Λυκείου έπρεπε να συμμετάσχει, αναγκαστικά, στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανεξαρτήτως εάν ενδιαφερόταν να εισαχθεί σε τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης ή όχι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία