Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Θεσσαλονίκη

18-07-07 | Θεσσαλονίκη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.09 με επίκεντρο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Καλοχώρι.

Η σεισμολόγος του ΑΠΘ, Ελένη Καραγιάννη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί, ενώ η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει σεισμό στο παρελθόν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ο σεισμός δεν έγινε αισθητός σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της Θεσσαλονίκης.

Τουλάχιστον 12 ώρες χρειάζονται οι επιστήμονες για να εκτιμήσουν αν ο σεισμός είναι ο κύριος, ενώ με απόλυτη ασφάλεια θα μπορούν να μιλήσουν μετά από 48 ώρες, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμολόγος στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Καλοχώρι, δεν έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρό σεισμό.

Η δόνηση δεν σχετίζεται με τον χθεσινό σεισμό στην Κοζάνη.

Εξάλλου, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης, δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.