Διαγωνισμός για το πιο βαρύ, το πιο γλυκό και το πιο παράξενο σε σχήμα καρπούζι

13-07-07 | Θεσσαλονίκη

Δεκάδες καρπούζια θα διαγωνιστούν αύριο στον οικισμό Καστανά του δήμου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης με στόχο να κερδίσουν «τίτλους» για το πιο βαρύ, το πιο γλυκό και το πιο παράξενο σε σχήμα καλοκαιρινό φρούτο.
Οι διαγωνισμοί αυτοί, όπως και πολλές άλλες εκδηλώσεις, διοργανώνονται στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Καρπουζιού που διοργανώνει ο Αγροτικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Καστανά σε συνεργασία με το δήμο Κουφαλίων και τη νομαρχία Θεσσαλονίκης.
«Η περιοχή έχει σαν βασική παραγωγή το καρπούζι και η γιορτή έχει ως στόχο την προβολή και διαφήμιση του φρούτου αυτού. Στηρίζουμε τους γεωργούς ενώ παράλληλα θέλουμε να συγκρατήσουμε τα νέα άτομα στις αγροτικές περιοχές», δήλωσε ο δήμαρχος Κουφαλίων, Δημήτρης Μπελίδης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν απόψε με ποντιακή βραδιά και θα κορυφωθούν αύριο με τους διαγωνισμούς. Πέρυσι το πιο βαρύ καρπούζι ζύγιζε 29 κιλά και δόθηκε ως δώρο στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ το πιο γλυκό βραβεύεται από γεωπόνους που εξετάζουν τα ζάχαρα του φρούτου αλλά και από γευσιγνώστες.
Mε τη συμμετοχή μικρών παιδιών θα πραγματοποιηθούν καρπουζοδρομίες και καρπουζοφαγία, ενώ οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο δήμο Κουφαλίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν κρασί, μεζέδες και φυσικά γλυκό καρπούζι.