Με στόχο να μπούνε στο βιβλίο Γκίνες ο Λάζαρος Μαυρίδης και ο φίλος του Στέλιος Πετρίδης, κατασκεύασαν στην Κατερίνη έναν τεράστιο χαρταετό σε έκταση, όσο ένα διαμέρισμα 136 τ.μ. Στην προσπάθειά τους να τον πετάξουν τραβώντας τον με τρακτέρ, έσπασε και το εγχείρημά τους ναυάγησε.
Πλημμύρισε από Θεσσαλονικείς ο λόφος του Σέιχ Σου όπου έσπευσαν από νωρίς το πρωί για να γιορτάσουν τα Κούλουμα με την παραδοσιακή μουσική και τα νηστίσιμα που μοίρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Λόγω της άπνοιας, λίγοι κατάφεραν να σηκώσουν ψηλά τον χαρταετό και αυτό με δυσκολία για λίγα λεπτά.
Στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά ο δήμος οργάνωσε σαρακοστιανό γλέντι με το παραδοσιακό γαϊτανάκι ενώ προσφέρθηκαν στο κόσμο δύο τόνοι φασολάδα, λαγάνες και άλλα νηστίσιμα εδέσματα.